Antena Căutare

Prognoza meteo! Valul de aer polar lovește România! Unde o să fie cel mai frig și când vin primele ninsori

Ultima săptămână a lunii septembrie vine cu vești proaste de la meteorologi, întrucât, din cauza unui val de aer polar, temperaturile din termometre vor ajunge la 18-19 grade și, mai mult de atât, se vor înregistra primele ninsori. 

Ultima săptămână a lunii septembrie vine cu vești proaste de la meteorologi, întrucât, din cauza unui val de aer polar, temperaturile din termometre vor ajunge la 18-19 grade și, mai mult de atât, se vor înregistra primele ninsori.

Valul de aer polar care a pus stăpânire pe Europa a lovit și România, iar temperaturile scad dramatic.

"Pe parcursul săptămânii mai sunt valuri de răcire, mai sunt mase de aer tot mai reci care vin în ţară. Vom vobi despre o vreme mai rece decât normal, în mare parte din ţară, în special în nordul ţării. Acum suntem peste normal, cu maximele în orice caz. O să ajungem pe la mijlocul săptămânii, deci pe marţi, miercuri, cu maxime de 16-17 grade în nord, N-V ţării, până la 26-27 în Capitală", a mai Elena Cordoneanu, meteorolog, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Răcirea bruscă a fi resimţită de ieri, în toată ţara, odată cu echinocţiul de toamnă, când s-a instalat toamna astronomică. De altfel, de la o zi la alta, vremea va fi din ce mai rece, iar temperaturile vor scădea drastic, cu 9-10 grade Celsius, iar la munte vor coborî până la -7 grade Celsius şi va cădea prima zăpadă.

De asemenea, marți vremea va fi rece, iar temperaturile maxime se vor situa între 12-19 grade, minime între 1 şi 9 grade, uşor mai ridicate pe litoral, dar şi mai scăzute în depresiuni, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat va ploua slab. La munte, cu precădere în Carpaţii Orientali, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Delta Dunării şi zona Carpaţilor de Curbură. Valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod obişnuit, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere, în a doua parte a intervalului.

Cum va fi vremea în primele săptămâni ale lunii octombrie:


Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018 : Valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.Cantităţile de precipitaţii este posibil să fie excedentare în regiunile sudice şi apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018 : Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, uşor sub aceste medii. Regimul pluviometric se va încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului şi va fi, posibil, uşor excedentar local la munte şi în sud-vest.

Săptămâna 8 – 15 octombrie 2018: Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în cea mai mare parte a ţării.Cantităţile de precipitaţii vor fi, posibil, apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a ţării, cu o tendinţă uşor excedentară pe arii restrânse în estul teritoriului, scrie Adevărul.ro.

Vremea până pe 7 octombrie. Frig, ploi şi temperaturi sub zero grade. Prognoza pe două săptămâni... Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autorități! Urmează ploi severe, furtuni și vânt puternic în perioada 25-27 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x