Prognoza meteo: Vremea se schimbă total de la 1 iulie! Cât va mai ploua şi când vine canicula

Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor țării începând cu 1 iulie și va deveni chiar caniculară săptămâna viitoare, în anumite zone, unde temperaturile vor depăși în medie 30 de grade.

Vremea se încălzeşte de la 1 iulie

Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor țării începând cu 1 iulie și va deveni chiar caniculară săptămâna viitoare, în anumite zone, unde temperaturile vor depăși în medie 30 de grade.

La începutul acestei săptămâni și în jurul datei de 7 iulie sunt posibile precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor țării, conform estimării evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 29 iunie — 12 iulie, publicată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Banat, intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 27 de grade. Începând din 1 iulie, vremea se va încălzi, devenind călduroasă, cu medii regionale ale maximelor de 30 — 33 de grade, caniculară la câmpie după data de 8 iulie, când vor fi maxime, în medie, în jurul valorii de 34 de grade. Până în data de 4 iulie, minimele termice vor fi, în medie regională, de 14—15 grade. După această dată, vor crește până la valori medii de 18 — 19 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala în primele trei zile ale intervalului și între 6 și 9 iulie, când vor fi averse, în general slabe cantitativ. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusă, informează ANM.

Prognoza meteo pe trei luni: Cum o să fie vremea şi cât va ploua în iulie, august şi septembrie

În Crișana, în primele două zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 26 de grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi treptat devenind călduroasă spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, când mediile regionale ale temperaturilor maxime vor urca la 30 — 32 de grade, iar după data de 8 iulie vor fi maxime, în medie regională, de 33 — 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 13 — 14 grade până în jurul datei de 4 iulie, apoi acestea vor marca o creștere până la valori de 17 — 18 grade. Averse, în general slabe cantitativ, se vor semnala în primele două zile ale intervalului, precum și în jurul datei de 7 iulie. În celelalte zile, probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

Vremea începe să se încălzească de la 1 iulie

În Transilvania, intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii iunie, cu maxime în jurul a 24 de grade. După data de 1 iulie, valorile termice vor crește treptat, caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 30 — 31 de grade. În prima săptămână, variațiile termice nocturne vor fi nesemnificative, media regională a temperaturilor minime fiind de 11 — 12 grade. În a doua săptămână va exista o ușoară creștere a valorilor termice nocturne, până la medii de 14 — 15 grade. Se vor semnala averse, în general slabe cantitativ, îndeosebi în intervalul 30 iunie — 3 iulie, dar și în jurul datei de 7 iulie, spun specialiștii în meteorologie.

Potrivit ANM, în primele două zile, în Maramureș maximele termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, situându-se în jurul a 24 de grade. După 1 iulie, valorile termice diurne vor crește treptat, caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână de prognoză, când mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 32 de grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni vor fi ușoare variații termice nocturne, media regională a minimelor fiind de 11 — 12 grade. În a doua săptămână, va exista o ușoară creștere a valorilor termice nocturne, până la medii de 15 — 16 grade. Vor fi averse, în general slabe cantitativ, în intervalul 29 iunie — 2 iulie și în jurul datei de 7 iulie.

În Moldova, până în jurul datei de 4 iulie, valorile termice vor fi apropiate de normalul pentru această perioadă a anului, cu maxime ce vor oscila, în medie regională, între 25 și 28 de grade și minime între 13 și 16 grade. Apoi vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade și a celor nocturne de până la 18 grade. Averse slabe pe arii restrânse pot apărea în intervalul 1 și 3 iulie și în jurul datei de 7 iulie, informează meteorologii.

În Moldova, după 4 iulie, vremea devine caniculară

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

În prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, în Dobrogea, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul valorii de 26 de grade și minime de 16 — 17 grade. Apoi, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade. Averse slabe, cu caracter local pot apărea în perioada 2 — 4 iulie.

În Muntenia, până în jurul datei de 5 iulie, valorile termice vor fi apropiate de regimul termic normal, cu maxime ce se vor încadra, în medie regională, între 26 și 28 de grade și minime între 14 și 16 grade. Apoi, vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, local caniculară la câmpie, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 34 de grade și a celor nocturne de până la 18 grade. O ușoară instabilitate atmosferică se va produce mai ales în prima săptămână a intervalului și se va caracteriza local și temporar prin averse slabe cantitativ, se arată în prognoza ANM.

În ceea ce privește Oltenia, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, între 25 și 28 de grade și minime între 14 și 16 grade. Apoi, vremea se va încălzi semnificativ, devenind călduroasă, local caniculară la câmpie, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 33 — 34 de grade, iar cele nocturne vor fi în jurul valorii de 19 grade. O ușoară instabilitate atmosferică se va produce în primele zile ale intervalului și se va caracteriza local și temporar prin averse slabe cantitativ, după care probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

La munte, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime, în medie regională, între 15 și 18 grade și minime între 7 și 10 grade. Apoi, vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor urca, în medie regională, până la 24 de grade, iar minimele se vor situa între 12 și 14 grade. Vremea va fi în general instabilă în prima săptămână a intervalului, apoi probabilitatea de ploaie va scădea.

Sursa: agerpres.ro

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri