Antena Căutare

E oficial! Schimbare pentru elevi, înainte de Crăciun! Ce se va întâmpla în următoarea perioadă

E oficial! Unitățile de învățământ din Capitală nu vor mai avea program de studiu în trei schimburi, conform deciziei ce a fost luată miercuri după amiază, în şedinţa Consiliului General al Capitalei. 

E oficial! Unitățile de învățământ din Capitală nu vor mai avea program de studiu în trei schimburi, conform deciziei ce a fost luată miercuri după amiază, în şedinţa Consiliului General al Capitalei.

Astfel, în urma acestei hotărâri, miile de elevi care studiază în acest mod în 11 şcoli din Bucureşti nu vor mai fi nevoite să vină la școală după amiază.

„Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaţionale din Municipiul Bucureşti «Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi» e un program municipal de investiţii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unităţilor de învăţământ care funcţionează în trei schimburi şi cu efective mari de elevi”, se arată într-un proiectul votat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), conform Mediafax.

Fondurile necesare pentru finanţarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

„O comisie desemnată prin dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti va proceda la analiza situaţiei existente, identificarea soluţiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfăşurării procesului educaţional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziţionării acestora, dacă e cazul, şi întocmirea documentaţiei necesare investigaţiei”, se mai arată în proiect.

Potrivit raportului de specialitate, în Capitală sunt 11 şcoli gimnaziale care au program în trei schimburi. Astfel, în prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod.

Sursa citată mai spune că în Şcoala Gimnazială nr.12 "Herestrău" situaţia persistă de doi ani, din cauza creşterii populaţiei în zonă, care duce la un număr tot mai mare de elevi.

Ce se întâmplă cu cei care nu-și deszăpezesc trotuarele! Amenzile sunt usturătoare! ... Motivul șocant pentru care nu există toalete la metrou! Care au fost explicațiile Metrorex...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x