Antena Căutare

Programul Metrorex de Crăciun și Revelion. Cum circulă metroul în perioada sărbătorilor în 2023

În perioada săbrătorilor, cuprinsă între 23 și 26 decembrie, precum și între 30 decembrie și 2 ianuarie 2024, Metrorex a anunțat modificări în programul de circulație al trenurilor de metrou, adaptându-l la cerințele specifice ale zilelor de weekend și ale sărbătorilor legale.

Programul Metrorex de Crăciun și Revelion. Cum circulă metroul în perioada sărbătorilor în 2023
Programul Metrorex de Crăciun și Revelion. Cum circulă metroul în perioada sărbătorilor în 2023 | Shutterstock

Conform noilor reglementări, utilizatorii Magistralei 1, care leagă stațiile Pantelimon de Dristor 2, vor beneficia de servicii de metrou la intervale regulate de 10 minute. Aceeași frecvență de circulație se va aplica și pe Magistrala 2, ce conectează Tudor Arghezi cu Pipera, precum și pe Magistrala 3, care străbate traseul de la Preciziei la Anghel Saligny. De asemenea, Magistrala 4 (Gara de Nord 2 - Straulești) și Magistrala 5 (Eroilor 2 - Valea Ialomiței/Râul Doamnei) vor înregistra circulația trenurilor la intervale de 10 minute, facilitând mobilitatea călătorilor în această perioadă aglomerată.

Care va fi programul Metrorex în perioada Crăciunului și de Revelion

O ajustare deosebită a programului de metrou are loc în noaptea de Revelion, mai precis în intervalul orar 31 decembrie 2023 - 01 ianuarie 2024. În această noapte specială, toate magistralele vor opera trenuri la intervale de aproximativ 10 minute între orele 23:00 și 02:00. După ora 02:00 și până la ora 5:00 dimineața, intervalul de circulație se va extinde la circa 20 de minute, adaptându-se la nevoile călătorilor care sărbătoresc trecerea în noul an.

Citește și: Programul mall-urilor de Sărbători. Până când sunt deschise mall-urile din București și din țară de Crăciun și Revelion

Această măsură are ca scop asigurarea unei alternative eficiente și accesibile pentru cei care doresc să participe la evenimentele festive din diverse locații ale orașului în noaptea de Revelion.

Aceste modificări temporare în programul de circulație reflectă atenția Metrorex față de nevoile comunității în contextul sărbătorilor de iarnă, perioadă în care mobilitatea în oraș este crescută, iar cetățenii călătoresc intens pentru a participa la evenimente speciale sau pentru a-și petrece timpul alături de cei dragi.

Citește și: Program special Antena 1 de Crăciun 2023 și Revelion 2023-2024. Ce emisiuni și filme poți vedea de Sărbători

Prin adaptarea serviciilor la această perioadă aglomerată, Metrorex demonstrează flexibilitate și preocupare pentru confortul călătorilor, contribuind la crearea unei experiențe plăcute în utilizarea transportului public în aceste momente festive. Astfel, călătorii se pot baza pe o rețea de transport eficientă și bine pusă la punct în timp ce se bucură de sărbători în mod relaxat și fără stresul asociat cu problemele de mobilitate într-un oraș aglomerat.

Ce e Threads și de ce platforma e deja foarte controversată în România. Ce fel de postări sunt distribuite pe aplicație... Noua escrocherie de pe Whatsapp. Ce să faci imediat ce primești mesaj de la un număr din străinătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x