Căutare Live

3.000 de euro pentru viitorii părinți, stimulent oferit de Primărie. În București se reia programul „O şansă pentru cuplurile infertile”

Primarul Capitale, Gabriela Firea anunţă reluarea înscrierilor pentru FIV2 –„O şansă pentru cuplurile infertile” etapa 2020, cu 1.000 de locuri disponibile pentru stimulentul financiar de aproape 3.000 de euro.

Se reia programul „O şansă pentru cuplurile infertile”

Hepta

”De Sfanta Maria, o veste aducătoare de speranţă! Reluăm înscrierile pentru FIV2 –„O şansă pentru cuplurile infertile” etapa 2020, cu 1.000 de locuri disponibile pentru stimulentul financiar de aproape 3.000 de euro. Până acum s-au născut 458 de copii, iar proiectele au o rată de succes peste media europeană, de 25%”, afirmă Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Începând de astăzi, 15 august, ora 10:00, au fost reiau înscrierile în cadrul Proiectului FIV 2 - „O şansă pentru cuplurile infertile” - etapa 2020.

Astfel, se redeschide aplicaţia în care se pot înscrie cuplurile interesate.

3.000 de euro, stimulent pentru viitorii părinți

Prin acest proiect, Primăria Capitalei acordă cuplurilor sprijin financiar în valoare de aproape 13.800 lei – pentru servicii de fertilizare in vitro. Este vorba numai despre cuplurile care au recomandare medicală în acest sens, iar procedurile se derulează prin ASMMB.

”Suntem la a treia etapă de înscrieri în proiectul FIV, primele 2.000 de locuri din anii 2018-2019 au fost accesate rapid, ceea ce a arătat interesul extrem de ridicat. Rezultatele nu întârzie să apară: deja 458 de copii s-au născut în urma acestei forme de sprijin, iar aproape 400 de cupluri au devenit părinţi. Este un proiect de suflet, întrucât pun mare preţ pe familie şi ştiu tot ce simte o mamă care visează să îşi strângă în braţe copilaşul mult dorit.

Am iniţiat această formă de sprijin pentru că tot mai mulţi români se confruntă cu probleme de fertilitate, iar procedurile FIV nu sunt decontate prin niciun program de sănătate. Astfel, este redusă semnificativ posibilitatea multor cupluri de a avea un copil. Proiectele FIV ale Primăriei Capitalei au fost primele de acest fel din ţară, finanţate integral de o autoritate locală. Exemplul nostru este acum urmat şi de alte administraţii locale din ţară”, afirmă primarul general, Gabriela Firea.

Ea precizează că înscrierile ar fi trebuit să fie reluate la începutul anului, însă ”procedurile au fost suspendate în luna martie, la debutul pandemiei de COVID-19” Bugetul pentru FIV1 şi FIV2 se ridică la 9 milioane de euro.

Cum funcționează proiectul "O şansă pentru cuplurile infertile”

Proiectul FIV 1 a fost demarat în anul 2018, cu 1.000 de locuri (dupa numai 6 luni au fost ocupate toate locurile din program), iar în anul următor Primăria Capitalei a decis continuarea proiectului, prin aprobarea FIV2, prevăzut a fi derulat în perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an).

Proiectele sunt realizate împreună cu specialiştii de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Panait Sîrbu” - unitate sanitară aflată în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB.

FIV 1 a avut un buget de circa 3 milioane de euro, iar FIV 2 beneficiază de o finanţare de 6 milioane de euro.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Proiectul „O şansă pentru cuplurile infertile” - FIV 2 – a început în iunie 2019, iar locurile alocate exerciţiului financiar 2019 au fost ocupate în mai puţin de 5 luni.

·Sprijinul financiar se acordă numai dacă ambii membri ai cuplului solicitant figurează fără datorii la bugetul local, la momentul depunerii solicitării.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Arde epava de la Costinești! Turiștii aflați pe plajă acuză doi tineri că i-ar fi dat foc. Imaginile au fost postate pe ...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri