Antena Căutare

Programul RABLA 2018 începe astăzi! Câți bani îți dă statul să-ți iei mașină nouă. Suma s-a dublat!

Programul Rabla 2018 este lansat azi de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) care a alocat pentru acest an suma de 133 milioane de lei pentru cumpărarea de maşini noi.

Programul Rabla 2018 este lansat azi de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) care a alocat pentru acest an suma de 133 milioane de lei pentru cumpărarea de maşini noi.

Persoanele care vor să renunţe la maşinile vechi trebuie să ştie că s-a renunţat la Inspecţie Tehnică Periodică valabilă. Singurele condiţii sunt ca maşina să aibă toate elementele esenţiale şi să aibă o vechime de cel puţin 8 ani. Pe post de rablă se vor accepta şi microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

Cuantumul primei de casare în programul "Rabla" va fi de 6.500 lei, aceasta acordându-se în funcţie de cantitatea de emisii de CO2/km generată de către sistemul de propulsie al autovehiculului nou, în regim de funcţionare mixt. Astfel, în anul 2018 se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km, iar 2019 se va acorda pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează cel mult 120 g CO2/km.

De asemenea, la prima de casare obişnuită se poate adăuga un ecobonus, în următoarele condiţii: valoare de 1.000 lei în 2018, la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt; valoare de 1.000 de lei, dar la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km în regim de funcţionare mixt.

În plus, la fiecare autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, se poate acorda un ecobonus în valoare de 1.700 lei.De asemenea, proprietarul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind în acest mod de mai multe prime de casare.

Pe de altă parte, Programul "Rabla" va avea o componentă destinată persoanelor juridice, iar în acest caz instituţiile interesate pot solicita prin cererea de finanţare cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro (sau 100.000 euro, dacă activează în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri) la momentul depunerii dosarului de acceptare.

Totodată, prin intermediul extensiei "Rabla Plus", atât persoanele fizice, cât şi cele juridice pot accesa fondurile alocate pentru achiziţionarea de maşini ecologice, prietenoase cu mediul. Autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, pot achiziţiona, prin Programul "Rabla Plus", autoturisme ecologice noi la o contravaloare în lei de maximum 35.000 de euro (fără TVA) pentru fiecare maşină, sumă dublă față de 2017.

E alertă! Particule de plastic au fost descoperite în sticle de apă îmbuteliată... CALENDAR ORTODOX, 16 martie. Cărui sfânt i se închină RUGĂCIUNEA ZILEI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x