Căutare Live

Proiect de două milioane de euro la Târgu Jiu, amânat de coronavirus

Frica de coronavirus ține blocat un proiect de două milioane de euro la Târgu Jiu! Este vorba despre contractul pentru reabilitarea străzii care unește capodoperele lui Brâncuși, şi care a fost deja atribuit unei firme din Italia.

Pentru că în anumite zone din peninsulă este epidemie, iar cei care vin de acolo trebuie să stea în carantină două săptămâni, constructorii italieni au anunţat deja că vor întârzia puţin.

Strada care unește operele lui Constantin Brâncuși, de la Masa Tăcerii până la Coloana fără Sfârșit, ar trebui să se transforme într-o pietonală, astfel încât turiştilor să le fie mai uşor să ajungă de la un monument la altul.

În plus, autorităţile locale speră că va fi un plus în fața experților UNESCO atunci când decide dacă sculpturile din Târgu Jiu vor ajunge pe lista Patrimoniului Mondial.

Raul Chiriac, director de investiții: Sunt cuprinse o serie de lucrari de la amenajarea peisagistica, urbanistica si arhitecturala, pana la lucrari complexe de infrastructura care sa contribuie la dezvoltarea urbanistica a centrului orasului.

O parte din lucrarea estimată la 27 de milioane de euro ar trebui să înceapă în această lună.

Firma care se va ocupa de ele este din Italia şi, cu toate că au câştiga lucrarea, italienii nu se grăbesc să vină în ţara noastră. Au un motiv serios: epidemia de coronavirus din peninsulă.

Marcel Romanescu, primarul orașului Targu Jiu: Ei au amanat pe o mica peripoada de timp sosirea in tara noastra din cauza la ce se intampla in tara lor si in tara noastra. Cred ca e o decizie inteleapta pentru ca era un mare risc ca odata ajunsi pe aeroport sa fie nevoiti sa intre in carantina.

Deşi ordinul de începere a lucrării a fost emis, constructorii din Italia au anunțat deja autoritățile că vor sosirea în ţara noastră din cauza situației generate de infectările cu COVID-19. Cum italienii sunt cei care ar trebui să coordoneze şantierul, proiectul a început cu o amânare.

Firma din Italia este, de altfel, singura care s-a arătat interesată după ce municipalitatea a scos proiectul de trei ori la licitație.

Dacă va începe până la urmă, italienii ar trebui să termine partea lor de treaba într-un an de zile. Întreg proiectul de amenajare a pietonalei ar trebui să dureze 8 ani.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri