Antena Căutare

Proiect de turn de 20 de etaje pe un spatiu verde din intersectia Razoare

Desi legea interzice construirea pe spatiile verzi, proprietarii care detin astfel de terenuri, nu se lasa pagubasi. De aceasta data este vizat un spatiu verde, plin de copaci, de la intersectia Razoare, unde proprietarii doresc sa construiasca un turn de 20 de etaje.


Spatiul verde, cu o suprafata de circa 5000 mp, se afla in mijlocul intersectiei Razoare, un teren triungiular intre Bulevardul Geniului, Soseaua Panduri si Strada Razoare. Proprietarii, Tanasoiu Emil, Tanasoiu Rodica, Tanasoiu Daniel si Tanasoiu Anca doresc sa construiasca pe teren un turn de 20 de etaje. Proiectul a fost prezentat saptamana trecuta in Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, o decizie in acest sens fiind amanata pentru miercuri, 20 iulie (astazi). In documentatiile de urbanism, terenul este trecut ca spatiu verde, cu posibilitatea ca, in urma aprobarii unui Plan Urbanistic Zonal, sa se poata construi o cladire inalta.

Cum s-a ajuns ca pe un spatiu verde sa fie prevazut un turn

Pana in 2008, cand s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Pasajul subteran de la Razoare, terenul a fost spatiu verde. O data cu aprobarea PUZ-ului pentru pasaj, pe teren a aparut si un accent de inaltime, adica posibilitatea de a face un turn acolo, totodata terenul pastrandu-si calitatea de spatiu verde. In acelsi PUZ, au fost trecute, alte doua accente de inaltime in curtea Titan Mar, aflata in proprietatea primarului general de la vremea respectiva, Adriean Videanu.

De ce in Planul Urbanistic Zonal pentru un pasaj rutier a fost necesara trecerea unor accente de inaltime pe terenuri proprietate privata, ramane in continuare greu de inteles. Mai ales ca, atunci cand este vorba sa limiteze inaltimea unor cladiri de pe parcele proprietate privata, reprezentantii institutiei afirma ca nu o pot face, deoarece legea nu le permite sa reglementeze astfel de terenuri. Si in 2008, Legea spatiilor verzi interzicea modificarea functiunii spatiilor verzi, fiind permisa doar construirea a 15 la suta din suprafata acestora pentru amenajarea aleilor.

citeste articolul complet pe Hotnews

VIDEO! Vezi ceremoniile de Ziua Aviatiei si Fortelor Aeriene Romane!... Perchezitii in Prahova si Ialomita: Vizati, hoti de masini de lux...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x