Antena Căutare

Proiect: Un singur CARD pentru toate mijloacele de transport in comun din Capitala

Bilet, card si cartela, toate trei intr-un singur buzunar. Niciun cetatean dintr-o capitala europeana nu folosestea atatea metode ca sa plateasca mersul cu transportul in comun. Iar pentru cei care sunt in trecere prin Bucuresti, confuzia incepe chiar din Gara de Nord. Solutia, un singur suport valabil pentru toate mijloacele de transport e gata sa intre pe piata in octombrie.

Pentru cei care coboara pentru prima data in Gara de Nord, intrebarea "si acum incotro?" are intotdeauna sens. Nu e nicio harta si nimeni care sa ii indrume. Si nu sunt singurii care au probleme de orientare sau cu diversitatea biletelor, cardurilor si cartelelor de la metrou si din autobuz.

Ce nu a reusit municipalitatea in ultimii ani, a reusit Fondul Monetar International. La presiunea lui, Primaria Capitalei vrea sa introduca tarifele unice. In Padova, de exemplu, cu un card de 21 de euro mergi cu ce vrei, dar intri si in muzeele din oras.

Proiectul ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 iunie, insa primaria il voteaza abia in sedinta de vineri.

Tariful abonamentului lunar unic ramane insa o necunoscuta la care inca se lucreaza. Matematic, o reducere de cativa lei ar fi posibila daca ne gandim ca in loc de doua carduri, am folosi doar unul.

Regiile si autoritatile impartite intre Primarie si Ministerul Transporturilor au tinut proiectul pe loc mai bine de un an. Daca va fi aprobat in sedinta Consiliului General de vineri, primele abonamente ar trebui sa apara la sfarsitul lunii octombrie.

Mancam mere din Italia! Productia romaneasca merge la export... Investitorii straini scot milioane din podgoriile lasate de izbeliste de statul roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x