Promisiune pentru românii care au ieșit la pensie în străinătate, de la ministrul Muncii! Ce ar urma să se schimbe

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a făcut o promisiune românilor care au ieșit la pensie în străinătate - că nu vor mai aștepta cu anii pentru recalcularea acestora. 

Promisiune pentru românii care au ieșit la pensie în străinătate, de la ministrul Muncii! Ce ar urma să se schimbe

„De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, știu că muncesc pentru fiecare ban câștigat. Pentru ei, nu am să renunț la niciun efort pentru a le face viața mai ușoară la muncă. De aici de acasă, de unde mă gândesc zilnic la ce pot să fac mai mult pentru ca ei să simtă că nu sunt uitați.

Pentru cei care au ieșit la pensie în străinătate, îi asigur că vine curând ziua în care nu vor mai aștepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate. Și cu veșnice scuze pentru a explica cum nu se poate. Ba se poate. Indiferent de câtă rezistență întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniștrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferența lor”, a scris Violeta Alexandru, duminică, pe pagina ei de Facebook.

Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: ”Trebuie să avem garanția că le putem plăti!”

Ministrul Muncii a mai spus că le-a pus la dispoziție două luni Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile „ce se pot recupera”.

Ministrul de Finanțe a vorbit despre austeritate și tăierea salariilor. Anunțul făcut de Florin Cîțu: „Criza de acum nu se compară cu cea din 2010”

„Două luni am dat Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile care se pot recupera. Voi relua discuțiile cu autoritățile din Italia, Spania și nu numai, imediat ce aceste țări trec ce perioada critică în combaterea pandemiei. Este o problemă care implică autoritățile din România dar și din străinătate”, a mai scris ea.

Ministrul și-a încheiat mesajul mulțumindu-le românilor care își învață copiii să vorbească limba română sau îi ajută să nu o uite, menționând că ea consideră că acest lucru este „neprețuit”.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri