Antena Căutare

Pronuntarea in cazul Vintu, amanata cu o zi

Sorin Ovidiu Vintu va afla joi, in jurul orei 15:00, daca va ramane in arest pana la sfarsitul celor 29 de zile. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au judecat miercuri recursul inaintat de aparatorii omului de afaceri la decizia de arestare preventiva. La final, acestia au decis sa amane pronuntarea verdictului pana joi. Tot miercuri au fost judecate si recursurile lui Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, si al omului de afaceri moldovean, Octavian Turcan.

Sorin Ovidiu Vintu a ajuns in jurul orei 11:00 la Curtea de Apel Bucuresti. El a fost filmat in timp ce s-a dat jos din masina si s-a deplasat cu greutate catre usa Curtii de Apel. Omul de afaceri s-a ajutat de un baston pentru a se deplasa.

Sedinta de judecata a inceput la ora 13:00, iar avocatul lui Vintu si-a inceput pledoaria in jurul orei 14:00. Initial, omul de afaceri a refuzat sa faca declaratii in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti. Dupa cateva ore, insa, acesta le-a spus magistratilor ca arestarea sa este o "problema politica" si ca unele instante "executa chefurile unui domn".



"Ar fi fost suficient ca procurorul sa imi ceara documente legate de transferul de bani", a mai spus Sorin Ovidiu Vintu in fata magistratilor, adaugand ca s-au facut presiuni asupra sa pentru a vinde trustul de presa pe care il detine.

Avocatul lui Vintu a cerut ca omului de afaceri sa ii fie permis sa stea jos invocand starea precara de sanatate a acestuia. Potrivit avocatului, Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi interzis sa invoce problemele de sanatate pentru a-l scoate din arest.

Judecatori Curtii de Apel Bucuresti au incheiat, dupa doua ore si jumatate, audierile in acest caz. La final, instanta a decis sa amane pronuntarea pana joi, la ora 15:00.

Daca judecatorii vor hotari ca Sorin Ovidiu Vintu trebuie sa ramana arestat preventiv, avocatii pot cere eliberarea lui pe cautiune sau control judiciar. Procedura este insa de durata.
Omul de afaceri este acuzat de favorizarea fugii din tara a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor.

CITESTE si...

Prima reactie a lui Basescu la arestarea lui SOV: "Hai, ma, lasati-ma in pace!"

SOV acuza din banca acuzatilor: Basescu a cerut, prin intermediari, o parte din trustul Realitatea

Soferul lui Vantu acuza Justitia

UPDATE: Magistratii se pronunta joi in dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu

SOV acuza din banca acuzatilor: Basescu a cerut, prin intermediari, o parte din trustul Realitatea... VIDEO! Constanta: Un hotel abia construit s-a facut scrum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x