Antena Căutare

Propunere: Munca in folosul comunitatii pentru cei care nu-si platesc amenzile

Deputatul PNL de Sibiu, Mircea Cazan, a initiat un proiect de modificare legislativa pentru a introduce munca in folosul comunitatii pentru toti cei care nu pot plati amenzile.

Parlamentarul liberal a dat ca exemplu situatia de la Sibiu unde cuantumul amenzilor neplatite se ridica la cel putin 200.000 de euro anual.

"In continutul articolului 1 din OUG 55/2002 se permite doar Parlamentului si Guvernului, prin legi sau ordonante, sa stabileasca faptele care se sanctioneaza prin munca in folosul comunitatii. Noi dorim ca administratiile locale, consiliile locale si judetene, sa aiba puterea de a decide aceste lucruri", a declarat Mircea Cazan.

Potrivit acestuia, doar in judetul Sibiu, statul pierde anual peste 200.000 de euro din amenzi neplatite catre primarii, catre sectiile de Politie Comunitara sau alte institutii.

"Motivatia acestui demers este acela de a veni in sprijinul comunitatilor locale. In acest moment, statul pierde foarte multi bani pentru ca o persoana care este amendata pentru savarsirea unei contraventii si care nu are posibilitatea sa plateasca nu achita in niciun fel. Se fac doar hartii, care ulterior se uita", a explicat Cazan.

Accidentul de la Tancabesti: Trei ani cu suspendare si 280.000 de euro, pentru viata a doi oameni... Cersetoria, un fenomen ce suscita discutii aprinse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x