Antena Căutare

Protest: 300 de ortaci de la mina Crucea s-au blocat in subteran

Circa 300 de mineri de la mina de uraniu Crucea (Suceava) s-au blocat in subteran. Oamenii sunt nemultumiti de conditiile de munca si salariile mici.

Minerii, care s-au blocat, joi dimineata, in mina de uraniu Crucea, sunt nemultumiti de conditiile grele de munca si de salariile mici care, sustin ortacii, nu au mai crescut de aproape trei ani. Protestatarii sustin ca sunt decisi sa nu iasa curand din mina, ei solicitand sa li se aduca mancare si apa si intentionand sa isi continue protestul atat cat va fi necesar.

Ortacii s-au plans ca salariile lor nu au mai crescut din 2009, ei castigand dupa aproximativ 15 ani de munca in jur de 1.500 de lei pe luna, suma in care intra si sporurile, acest lucru in conditiile in care mina Crucea este singura mina de uraniu din Romania, precum si furnizorul de materie prima pentru centrala nucleara de la Cernavoda.

Minerii au declansat protestul dupa ce Compania Nationala a Uraniului a anuntat ca, deocamdata, nu sunt bani suficienti pentru majorarea salariilor, astfel ca minerii au decis sa se blocheze in in subteran in semn de protest.

Crucea este singura mina de uraniu din Romania si, prin urmare, furnizorul de materie prima pentru centrala nucleara de la Cernavoda.

Ministerul Sanatatii: Elevii nu vor mai fi vaccinati in scoli, ci la medicul de familie... Mercur periculos imprastiat pe o strada din Titan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x