Antena Căutare

Protest al copiilor şi părinţilor la Opera Naţională din Iaşi, după concedierea dirijoarei corului Juniorii Operei

Zeci de copii şi părinţi au protestat, luni, în faţa clădirii Operei Naţionale din Iaşi, nemulţumiţi de concedierea dirijoarei corului Juniorii Operei, Raluca Zaharia.

Dirijoarea Raluca Zaharia este angajată pe post în director în cadrul Operei, iar managerul instituţiei, Beatrice Rancea, a decis recent desfiinţarea acestui post, motivând că activitatea corului de copii nu este "suficient de amplă”.

În cursul zilei de luni, zeci de copii din cadrul corului Juniorii Operei, dar şi părinţi ai acestora au protestat pe treptele Operei Naţionale, cerând revenirea asupra deciziei de concediere a dirijoarei Raluca Zaharia.

Participanţii au purtat pancarte pe care se putea citi "Corul Juniorii Operei = 8 ani. Gong final?”, "Lăsaţi artiştii în pace” şi "Arta nu înseamnă umilinţă”.

Mama unui copil care activează în corul de copii al Operei a spus că părinţii vor să aibă o întâlnire cu managerul Beatrice Rancea, femeia precizând că "este dureros să strici un lucru frumos care a funcţionat timp de opt ani”.

"Aceşti copii au muncit, ei plâng când văd ce se întâmplă. S-au ataşat foarte mult de omul de la care au învăţat. Au stat opt ani, câte şase ore pe zi la repetiţii. Ne dorim ca doamna Zaharia să rămână aici”, a afirmat Irina Lascăr, mama unui alt copil.

În cursul dimineţii de luni, dirijoarea Raluca Zaharia a scris pe Facebook că se află în preaviz şi că "este o pedeapsă cruntă şi nemeritată”.

"Profesional ştiu că pot construi oriunde, oricând, cu mâinile goale pentru că am sufletul plin. Însă ochii plini de lumină ai acestor copii şi bucuria lor de la repetiţii îmi vor lipsi pentru totdeauna. Eu cred că, pe lume, sunt oameni de neînlocuit. Copiii ”mei” sunt astfel de oameni. Şi îmi doresc ca ei să crească frumos, cu încredere în faptul că oamenii buni, care fac performanţă sunt apreciaţi, nu alungaţi. Copii, astăzi eu sunt nevoită să renunţ. Sper ca lumea în care creşteţi voi să fie corectă! Au mai rămas 17 zile de preaviz de concediere. 17 zile în sânul Operei, alături de Juniorii Operei, cor de care m-am ocupat doar eu de la bun început. Cu lacrimi de tristeţe, A voastră, Raluca”, scrie pe contul său Raluca Zaharia.

Beatrice Rancea, managerul Operei, a declarat că Opera din Iaşi era singura instituţie de cultură din ţară care avea două posturi de director de cor, ambele ocupate prin concurs, însă activitatea de la corul de copii nu era destul de amplă pe parcursul unui an pentru a susţine existenţa unui post special de dirijor.

Rancea susţine că dirijoarei Raluca Zaharia i s-a propus revenirea pe postul de sufleor, dar aceasta, deşi iniţial ar fi acceptat, nu s-a prezentat la sediul Operei să semneze noul contract.

Sursa : news.ro

Dezvăluire despre vânzătoarea care construieşte case pentru săraci: "Nimeni nu știe cum face". Cristina a cons... Care este starea bebelușului abandonat de infirmiera din Balș într-o cutie de carton...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x