Antena Căutare

Protest inedit in penitenciare: Angajatii au intrat in doliu

Manifestatiile iau amploare. 12.000 de angajati ai penitenciarelor au intrat de marti in doliu, pe termen nelimitat. Ei poarta banderole negre pe brat, in semn de protest fata de diminuarea salariilor si noua Lege a Pensiilor. Iar miercuri vor participa la protestul din Piata Constitutiei.

Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP) a decretat, incepand de marti, doliu pe termen nelimitat in toate penitenciarele.

"Toti cei 8.000 de membri SNLP din 40 de penitenciare vor purta incepand de marti, 26 octombrie 2010, ora 6:30, banderole negre pe brat. Banderolele se vor purta si de catre cei 1.000 de membri SNLP care vor participa in uniforma la mitingul din 27 octombrie 2010", se arata intr-un comunicat al SNLP.

Lucratorii din penitenciare protesteaza astfel fata de diminuarea salariilor, Legea pensiilor si Codul Muncii.

Oamenii doresc modificarea Proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, anularea diminuarilor salariale, plata orelor suplimentare si investitii in penitenciare.

Pelerinaj la Patriarhie: Mii de credinciosi vor sa atinga moastele Sfantului Dumitru... Ministrul Sanatatii: "Campania de vaccinare antigripala incepe saptamana viitoare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x