Protest la un spital din Vâlcea! Un copil a ajuns în comă la București. „Să îşi dea demisiile”

 

Un protest a avut loc în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, peste 70 de persoane cerândule medicilor de la Pediatrie și conducerii unității spitalicești să răspundă, după ce un copil de un an, internat de o zi, a ajuns în moarte cerebrală în Capitală. 

„Am venit aici din cauza incompetenţei medicilor de la Râmnicu Vâlcea, din cauza indolenţei lor faţă de un pacient, nu neapărat faţă de un copil. E un protest paşnic, iar rezolvarea e simplă: să plece, să îşi dea demisiile şi să răspundă conform legii pentru faptele pe care le-au făcut. Acest caz nu este singurul de acest fel de la acest spital. Sunt cu siguranţă şi alţii care au păţit acelaşi lucru şi pe care nu i-a băgat nimeni în seamă. (...) A ajuns spitalul din Vâlcea să fie dat exemplu negativ în toată ţara. Studenţilor la Facultatea de Medicină li se spune că dacă nu învaţă ajung la Vâlcea. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar cineva trebuie să răspundă pentru aceste cazuri", a spus unul dintre protestatari, potrivit Agerpres. 

Printre protestatari s-au aflat şi bunicii copilului. Ei îi acuză pe medicii de la Secţia de Pediatrie de malpraxis.

„Aşa cum ştie toată lumea, nepoţelul nostru e în moarte cerebrală, gradul trei, situaţie în care nu se ştie ce se va întâmpla. Până acum, autorităţile din Vâlcea nu ne-au spus nimic. Singura colaborare e cu spitalul în care se află acum internat copilul. Sperăm ca prin acest protest să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat cu băieţelul nostru, deşi văd că mereu se întâmplă. Şi aseară s-a întâmplat, prieteni de-ai mei sunt cu copiii aici şi se lovesc de aceleaşi probleme şi pe aceeaşi secţie. Serviciul medical în acest spital, cel puţin la Pediatrie, de la primire până când ieşi de pe secţie, lasă de dorit. Cineva trebuie să ia atitudine, să ia măsuri", a declarat Ioni Coman, bunicul copilului.

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, preciza că Direcţia de Sănătate Publică a declanşat deja o anchetă internă la Spitalul Judeţean în acest caz.

Copilul, în vârstă de un an şi o lună, a fost internat pe 3 ianuarie, la Pediatrie, cu febră. El a fost diagnosticat iniţial cu laringită. Pe 4 ianuarie, medicii din Vâlcea au decis să îl transfere la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, pentru că starea lui s-a înrăutăţit. Pe drum, la Piteşti, micuţul a intrat în stop cardio-respirator, ajungând la Bucureşti decerebrat, şansele de a rămâne în viaţă fiind foarte mici. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI