Antena Căutare

Simulare Bac 2019. Inițiatorii protestului "foaia goală" explică în ce condiții se pot trece notele în catalog

Elevii protestează din nou. De aceasta data, a venit rândul celor din clasele a XI-a şi a XII-a care susţin prima probă la simulare Bacalaureat 2019. Elevii vor să dea foile goale la fiecare examen sau să scrie soluţiile propuse pentru sistemul de învățământ.

Elevii protestează din nou. De aceasta data, a venit rândul celor din clasele a XI-a şi a XII-a care susţin prima probă la simulare Bacalaureat 2019. Elevii vor să dea foile goale la fiecare examen sau să scrie soluţiile propuse pentru sistemul de învățământ.

Petru Apostoaia, preşedinte Consiliul Naţional al Elevilor, sustine ca doar așa se poate trage un semnal de alarmă.

«Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naţionale!» reprezintă metoda prin care ne exprimăm nemulţumirile şi luptăm cu vehemenţă pentru împlinirea unui ideal comun: un sistem de învăţământ care să demonstreze cu adevărat că educaţia este prioritate naţională. Dacă şi tu consideri că trebuie să fim implicaţi direct, prin consultare constantă, în procesele decizionale care ne privesc, dacă şi tu te identifici cu scopul şi obiectivele campaniei noastre, te invităm să dai foaia goală sau să o transformi într-un manifest al educaţiei, aşezându-ţi pe foaie gândurile cu privire la sistem. Dacă însă nu te identifici cu această formă de protest, eşti liber să faci ceea ce simţi, căci tu, elevule, eşti singurul care poate lua o decizie în acest sens. Indiferent de alegerea ta, nu uita că tu ar trebui să fii cea mai importantă componentă a procesului educaţional, atât în teorie, cât şi în practică”, afirmă reprezentanţii Consiliului elevilor.

Đupă ce i-au încurajat să protesteze, reprezentanţii Consiliului le-au explicat elevilor că nu există nicio măsură care ar putea fi luată în cazul în care aceștia vor da foile de examen goale, fără nicio rezolvare a subiectelor.

„Nu poţi fi mustrat pentru ceea ce crezi. Nu poţi fi mustrat pentru speranţa în reforma educaţională şi, în mod cert, nu poţi fi mustrat pentru că îţi doreşti ca acest sistem să nu se schimbe nefundamentat, de la o zi la alta. Aşa că, elevule, dacă te-ai hotărât să te alături protestului nostru şi să dai #foaiagoală la simulările examenelor naţionale, te înştiinţăm că nimeni nu te poate ameninţa cu trecerea notei obţinute în catalog. Nota îţi poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinţilor tăi, conform OMEN 3185/2019”, precizează Consiliul elevilor.

România va avea prima sută de kilometri din autostrada Moldova: "Vor fi patru tronsoane, în total 121 de kilometri ... A murit ”Doamna Teatrului Naţional din Cluj”! Actrița Silvia Ghelan s-a stins din viață la 94 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x