Antena Căutare

Protest violent in Piata Victoriei din Capitala. Sute de revolutionari au cerut demisia lui Basescu si a Guvernului Boc

Cateva sute de revolutionari s-au adunat, marti, in Piata Victoriei, pentru a cere anularea legii prin care le sunt retrase indemnizatiile, la un moment dat protestarii incercand sa rupa cordonul de ordine, transmite Mediafax.

UPDATE! O persoana a lesinat in timpul protestului revolutionarilor din Piata Victoriei. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la un echipaj SMURD, informeaza Mediafax. Potrivit coordonatorului SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, in Piata Victoriei a fost trimis un echipaj de prim ajutor, dupa ce o persoana a lesinat.

Oamenii solicita demisia Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu. "Noi vrem sa cada Guvernul Boc. Este cea mai proasta guvernare din ultimii 20 de ani", a declarat unul dintre protestatari, potrivit Antena 3.


Manifestantii s-au adunat in fata Muzeului National 'Grigore Antipa' si poarta steaguri tricolore si bannere cu mesaje precum "Ne cerem scuze ca nu am murit in 1989!" sau "Noi cu mandria, voi cu hotia". Ei scandeaza "Romania trezeste-te", "Hotii, hotii!", "Jos Guvernul comunist!", "Nu plecam acasa, hotii nu ne lasa!".

Un al protest violent al revolutionarilor a avut loc pe 7 decembrie. Atunci, manifestantii au sustinut ca fortele de ordine au utilizat gaze lacriomogene in timpul altercatiilor.

Revolutionarii cer continuitate in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei, amenintand ca daca vor pierde acest drept si daca nu vor fi primiti de premier vor recurge la ample actiuni de protest.

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educatiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii prescolari, va sista indemnizatiile pentru revolutionari si va limita reducerile de tarife si gratuitatile la transport, releva un document guvernamental.

Accident grav pe DN1, la Ciolpani: O persoana a murit, in urma ciocnirii unui microbuz cu o Dacie... Constanta: bebelus, gasit mort intr-un tomberon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x