Antena Căutare

Protestarii din Moldova vor bloca, pe 10 august, strada care face legătura dintre Moldova și București

Șoferii din Moldova care cer Guvernului să contruiască Autostrada Iași-Târgu Mureș vor participa la protestul din Piața Victoriei de pe 10 august și vor bloca strada care face legătura dintre Moldova și București.

Șoferii din Moldova care cer Guvernului să contruiască Autostrada Iași-Târgu Mureș vor participa la protestul din Piața Victoriei de pe 10 august și vor bloca strada care face legătura dintre Moldova și București.

În drum spre București, cei care vor să marcheze un an de la protestul în care cetățenii au fost gazați și bătuți, vor să blocheze strada care permite accesul persoanelor din Moldova să ajungă în Capitală, pentru a arăta că lipsa autostrăzii blochează investițiile. Gestul șoferilor este adresat persoanelor din Guvern.

„Pur şi simplu, Guvernul României ne duce de nas, pe cei din partea de Est, Nord-Est a României, ne tot păcălește că va face prin parteneriat public privat un segment de autostradă” , a declarat Ionel Apostol, președintele Asociației ”Împreună pentru A8”.

Președintele asociației susține că guvernul încearcă să îi păcălească pe cei care doresc autostradă între Iași și Târgu Mureș. De aceeași părere este și vicepreședintele organizației, care consideră că singura soluție este blocarea drumurilor.

„Din păcate, singura măsură pe care o mai pot lua oamenii de rând este blocarea drumurilor! După 13 ani de PROMISIUNI, MINCIUNĂ, INDOLENȚĂ și CORUPȚIE la cel mai înalt nivel politic, subiectul autostrăzii A8 a devenit unul foarte sensibil și suntem obligați să reacționăm” , a declarat vicepreședintele asociației.

Coloana care se va deplasa pe 10 august spre capitală, va bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute, în mai multe locații, cu scopul de a atrage atenția autorităților că este momentul pentru o schimbare.

„Vă așteptăm, dragi moldoveni, alături de noi! UNITI VOM REUȘI! ” , este mesajul care apare pe pagina de Facebook a asociației.

Protestarii vor pleca din Piața Unirii, Iași la ora 08:00, iar pe drum se vor întâlni cu cu coloane de mașini din Suceava, Botoșani, Galați, Piatra Neamț, Bacău, Onești și Focșani.

Românii, în pericol major! 119 tone de alimente au pus inspectorii pe jar! Ce s-a descoperit... Un bătrân este ajutat de trei polițiști să traverseze strada. Întâmplarea vine la o zi după ce o bătrână a fost amendată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x