Antena Căutare

Protestatar, amendat pentru tulburarea linistii publice cu lozinci contra regimului actual

Evenimentele de duminica seara, cand jandarmii s-au confruntat cu un grup de protestatari violenti, au facut victime si printre oamenii care au venit in Piata Universitatii pentru a manifesta pasnic.

Unul dintre protestatarii care considera ca a fost victima unui abuz al fortelor de ordine a scris pe adresa redactiei Antena3 pentru a relata un astfel de episod.

Barbatul povesteste ca a ajuns in piata cu aproximativ 10-15 minute inainte de interventia in forta a jandarmilor, cea de la Teatrul National, in jurul orei 19.30-20.00. Dupa ce a scapat din busculada, cetateanul a fost ridicat de jandarmi si condus la sectia de politie.

La sectia nr. 15, i s-a intocmit un proces verbal, prin care a fost amendat pentru tulburarea linistii publice, conform articolului 3, punctul 25 din legea 61/1991.

In motivarea sanctiunii, agentul a scris despre contravenient ca "a tulburat ordinea si linistea publica in zona mai sus mentionata (N.R. Piata Universitatii) scandand lozinci contra regimului politic actual".

Legea 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala a ordinii si linistii publice, stipuleaza la Art. 3 "Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni (punctul 25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma.

Sursa: Antena3

Peste 113 persoane din Piata Universitatii, duse la sectiile de politie din Capitala... Bilantul la zi al protestelor: Pagube de 270.000 de euro in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x