Antena Căutare

Proteste in Capitala: Pensionarii si profesorii au iesit in strada

Pensionarii si profesorii au organizat marti un protest comun in Capitala, nemultumiti de inghetarea salariilor si a pensiilor.

In fata Guvernului, aproape 1.500 de pensionari cer majorarea punctului de pensie, revenirea la nivelul pensiilor din 2010 si anularea obligativitatii platilor catre CAS.

Pensionari striga "Jos Basescu" si "Demisia" si au pancarte pe care scrie "Nu ingropati de vii pensionarii", "Genocid in portocaliu", "Pentru pensionari doar umilinta?!", "Voi - viata fericita, noi - batranete chinuita", "Nu ne luati dreptul la viata", "Guvernanti mincinosi, plecati voi, sa nu murim noi".





Protestul este organizat de Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR), in Piata Victoriei, intre orele 11.00 si 13.00, informeaza Mediafax.

"Pensionarii, al caror nivel de trai, pentru milioane dintre ei, se afla la limita subzistentei, iar iarna care vine - din cauza cresterii cheltuielilor la utilitati - va scadea si mai mult, protesteaza in principal fata de hotararea Guvernului de a ingheta, pentru al treilea an consecutiv, pensiile la nivelul, amputat, din octombrie 2009", spune presedintele FNSPR, Preda Nedelcu.

Printre solicitarile pensionarilor se numara indexarea pensiilor, eliminarea coplatii, a impozitului si contributiei la asigurarile de sanatate de 5,5 la suta.

Si profesorii au iesit in strada

Sindicatele de la FSLI au pichetat tot marti, aproape de orele pranzului, sediul Ministerului Educatiei. Dascalii sunt nemultumiti de inghetarea salariilor.

Alaturi de profesori sunt zeci de studenti, revoltati de atitudinea ministrului.

Foto: Intact Images

Razie dupa hackeri: Descinderi in patru judete si in Capitala... Norvegienii cauta ingineri romani, pentru salarii de 8.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x