Antena Căutare

PROTESTELE DE LA 20 IANUARIE. Ecaterina Andronescu, acuzații grave: "Unii primari au plătit transportul celor care au ieşit în stradă"

Ecaterina Andronescu, senator PSD şi vicepreşedinte al partidului, a declarat la Digi24 că protestele de sâmbătă din Bucureşti şi din ţară pot strica imaginea României în afară şi a apreciat că dacă acreditează ideea că este o ţară instabilă şi neguvernabilă, toată lumea pierde.

Ecaterina Andronescu, senator PSD şi vicepreşedinte al partidului, a declarat la Digi24 că protestele de sâmbătă din Bucureşti şi din ţară pot strica imaginea României în afară şi a apreciat că dacă acreditează ideea că este o ţară instabilă şi neguvernabilă, toată lumea pierde.

Senatorul PSD a mai spus că îşi doreşte o justiţie independentă şi nu vede „care ar fi articolele care afectează independenţa Justiţiei”, referindu-se la criticile protestatarilor faţă de legile Justiţiei.

"Ce mă îngrijorează în aceste demonstraţii nu e faptul că oamenii au ieşit în stradă. E dreptul lor de a protesta faţă de lucrurile care îi nemulţumesc. Dacă aceste demonstraţii generează instabilitatea ţării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o ţară neguvernabilă, atunci trebuie să îşi asume responsabilitatea toţi cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă", a comentat Andronescu protestele de sâmbătă seară, din Bucureşti şi din ţară.

Jandarm, filmat în timp ce loveşte cu pumnul manifestanţii din Piaţa Universităţii (VIDEO)

Ea a susţinut că unii primari au plătit transportul celor care au ieşit în stradă.

"Pentru că pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari - vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman - au plătit transportul celor care au ieşit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemulţumiţi este dreptul lor constituţional şi trebuie să îi respectăm", a susţinut senatorul PSD.

Întrebată care crede că vor fi impresiile în presa internaţională cu privire la manifestaţii , Ecaterina Andronescu a răspuns: "Dacă aceste demonstraţii acreditează ideea că România este instabilă, că e o ţară neguvernabilă, toată lumea pierde. Cred că niciun român nu se poate bucura de o imagine nefericită care pleacă din ţară spre în afară. Avem obligaţia să respectăm imaginea ţării şi să nu dăm senzaţia că suntem o ţară neguvernabilă".

Solicitată să-şi argumenteze poziţia, Andronescu a adăugat că "nu este o imagine pozitivă la adresa României şi de această imagine, dacă se transformă într-un mesaj de instabilitate, toată lumea are de pierdut".

În cea ce priveşte legile Justiţiei, unul dintre motivele protestelor, ea a spus că cele trei legi care au trecut prin Parlament sunt departe de a fi intrat în vigoare, fiind pe masa CCR, iar Codurile penale nu au fost modificate. Ea a apreciat că protestele nu ar trebui să influenţeze în niciun fel CCR, să nu fie o presiune .

Horoscop 22 - 28 ianuarie, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia nu vrea să riște pe plan financiar... Romaniţa Iovan, parastas la locul tragediei în care Adrian Iovan a murit: "Nu trebuia să moară nimeni. Încerc să îl...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x