Antena Căutare

Protestele de la Universitate, cele mai violente de la mineriade

Incidentele inregistrate aseara in Piata Universitatii din Bucuresti au transformat protestele in cele mai violente de la mineriade si pana in prezent. S-a aruncat cu pietre si alte obiecte contondente, s-au incendiat steaguri si s-au strigat lozinci anti-Basescu si anti-guvernamentale, iar jandarmii au raspuns in forta cu bastoane si gaze lacrimogene. Potrivit autoritatilor, in incidente au fost implicati si membri violenti din galeriile unor echipe de fotbal. Circa 20 de oameni au fost raniti in ciocniri, intre care un jandarm si un cameraman care au primit cate o caramida in cap, si peste 40 de persoane au fost retinute. Pentru ziua de astazi sunt anuntate noi miscari de protest in mai multe centre din tara.

Mitingul de la Universitate a debutat pasnic, cu slogane pro-Raed Arafat si impotriva modificarii Legii Sanatatii. Pe seara insa, in jurul orelor 19.00, miscarea s-a transformat intr-una violenta.

Sute de persoane au ocupat partea carosabila din zona Universitatii iar fortele de ordine au fost atacate cu pietre, cosuri de gunoi, semne de circulatie si fel de fel de alte obiecte contondente.

Jandarmii au raspuns cu gaze lacrimogene si bastoanele din dotare, retinand mai multi participanti violenti.

Spiritele s-au calmat abia dupa miezul noptii, cand fortele speciale au intervenit in forta si au degajat perimetrul.

GALERIE FOTO! Violentele de la Universitate... Ion Iliescu, operat pe colon la Spitalul Elias...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x