Antena Căutare

DEZASTRUL de după POTOP! ANM avertizează: PERICOLUL nu a trecut!

Bilanțul provizoriu al pagubelor după potopul care s-a abătut peste aproape jumătate din țară este dramatic: 60 de localităţi din 14 judeţe - afectate. Sute de gospodării inundate. Oameni luaţi de viituri. Drumuri şi poduri rupte de ape. Peste 6000 de case fără curent electric. 

Bilanțul provizoriu al pagubelor după potopul care s-a abătut peste aproape jumătate din țară este dramatic: 60 de localităţi din 14 judeţe - afectate. Sute de gospodării inundate. Oameni luaţi de viituri. Drumuri şi poduri rupte de ape. Peste 6000 de case fără curent electric.

Doar în judeţul Bacău, 22 de oameni au fost salvaţi din maşinile blocate de aluviunile aduse de puhoaie. Patru persoane din trei localităţi au fost evacuate de pompieri de teama viiturilor.

În Slănic Moldova, disperaţi, oamenii au privit râul ce părea tot mai mare cu fiecare minut. Mulţi au pus saci de nisip în faţa caselor în speranţa că mai pot salva ceva.

În unele cazuri a fost în zadar însă. Odată cu casa, o maşină a fost pur şi simplu îngropată în pietre şi crengi aduse de viitură în curtea unui om.

În faţa debitului foarte mare de apă, şi un drum a căzut ca secerat.

Ploile torențiale au umflat apele râurilor şi în judeţul Vrancea. În comuna Nistorești, apele învolburate au rupt o bucată din drum în zona satului Vetrești-Herăstrău.

În Vâlcea, ploile abundente pot duce la izolarea Băilor Olăneşti, spun localnicii disperaţi. Singura cale de acces riscă să fie blocată din cauza unei alunecări de teren. În plus, conductele de gaz și apă sunt și ele în pericol dacă nu se intervine rapid la consolidare.

În Piatra Neamţ, furtuna violentă a venit cu fulgere puternice. Unul a lovit o casă, spun oamenii, şi a provocat un incendiu.

În Bucureşti astăzi, în doar trei ore au căzut 40 litri/mp de ploaie. Mai multe străzi şi pasaje au fost inundate, iar pe alocuri canalizarea a refulat.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 8.000 de polițiști, 3.200 de pompieri, 4.600 de jandarmi, cu peste 6.600 mijloace tehnice au fost pregătiţi să intervină. Situaţia a dus şi la întrunirea comandamentului de urgenţă la Guvern :Suntem pregătiţi ca-n cel mai scurt timp să oferim sprijin comunităţilor afectate.”

Meteorologii avertizează că vremea rea e departe de a se termina.

După ora 21 avem un nou cod galben care este valabil pentru mare parte din Moldova, Maramureş, estul, sud-estul Transilvaniei. De asrmenea jumătatea de nord a Munteniei, plus nordul Olteniei.

Ploile vor continua în toată ţara până sâmbătă inclusiv.

România s-a cutremurat din nou! Seismul a avut loc în urmă cu puțin timp!... Bacalaureatul 2018 s-a ÎNCHEIAT! Cum vor SĂRBĂTORI absolvenții până la aflarea REZULTATELOR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x