Antena Căutare

Puiu Hasotti: "Ministerul Culturii se poate implica in reabilitarea Cazinoului din Constanta"

Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, a afirmat, sambata, la Eforie Nord, ca institutia pe care o conduce se poate implica in reabilitarea Cazinoului din Constanta in cazul in care Primaria nu doreste sa-l vanda, conform Mediafax.

Hasotti a mai declarat jurnalistilor in cadrul Scolii de vara a femeilor liberale, care se desfasoara la sfarsitul acestei saptamani la Eforie Nord, ca in cazul in care Cazinoul va fi vandut, Ministerul Culturii va supraveghea lucrarile de restaurare pentru ca acestea sa fie realizate conform planurilor initiale.

"La Cazinou situatia se judeca in doua feluri. Daca Primaria, Consiliul Local, gasesc de cuviinta sa il vanda, il vand, nimeni nu are cum sa intervina. Ministerul Culturii este singurul care poate interveni. Fiind o cladire de patrimoniu in clasa A, ministerul va interveni cat se poate de atent si de permanent ca restaurarea Cazinoului sa se faca asa cum trebuie, conform regulilor si sa se respecte 100 la suta forma initiala si de decorurile initiale. In situatia in care Primaria nu va vinde Cazinoul, Ministerul Culturii se poate implica alaturi de Primarie, prin Fondul National de Restaurare. Fondul national de restaurare dispune de bani, cu care, impreuna cu Primaria, poate contribui la restaurarea Cazinoului care sa ramana in proprietatea Primariei. Ministerul Culturii nu va avea pretentii decat ca va fi coorganizator si corestaurator alaturi de Primarie", a afirmat ministrul Culturii.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Foto: Intact Images

Un tractor cu muncitori a fost lovit de tren. Opt oameni au murit... Inspector vamal, retinut pentru incendierea depozitelor Garzii Financiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x