Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Poliţia face un gest major de civilitate creştină. Voluntarii acreditaţi sunt echipaţi mai bine decât curierii care aduc produse comandate online

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat miercuri pentru News.ro că acordul cu Ministerul Afacerilor Interne privind împărţirea de Paşti şi de Lumină sfântă este în consonanţă cu toate reglementările în vigoare şi că poliţia face astfel „un gest major de civilitate creştină”. El a precizat şi că voluntarii acreditaţi sunt echipaţi mult mai bine decât curierii care aduc produse comandate online.

Întrebat cui a aparţinut iniţiativa de a modifica normele stabilite în urmă cu o săptămână, cine a negociat din partea celor două instituţii şi cum au decurs negocierile între Patriathie şi MAI, Bănescu a răspuns: „Acordul Patriarhiei cu MAI este în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă în vigoare (valabile în spaţiul public al magazinelor, farmaciilor etc)”.

„Poliţia Română nu ne asigură tuturor doar protecţia şi ordinea publică, ci face acum şi un gest major de civilitate creştină, pentru care toţi cetăţenii ortodocşi ai acestei ţări îşi exprimă tăcut recunoştinţa. Mai puţin ideologii anticreştini mereu de serviciu”.

El a subliniat că „suntem o ţară şi o societate edificate pe valorile culturale şi spirituale ale creştinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată. Nici creştinopată, nici creştinofobă”.

Bănescu a încheiat: „A oferi, sub măsuri de protecţie totală şi perfect legală, Paşti şi Lumina de Paşti celor care le solicită şi le primesc prin voluntari acreditaţi şi corespunzător echipaţi (mult mai bine decât curierii care ne aduc mâncare sau produse comandate online), a oferi aceste lucruri în deplină ordine, nu tuturor la întâmplare, este un gest pe care bunul simţ, dublat acum şi de fireasca grijă faţă de ceilalţi, ne invită în mod firesc să îl salutăm, nu să îl criticăm”.

El nu a făcut referire la întrebările adresate.

Marţi, ministrul Marcel Vela a prezentat acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia sărbătorilor de Paşti. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi, referindu-se la acordul MAI - Patriarhie privind organizarea pentru sărbătorile pascale, că a fost consultat în legătură cu acest subiect, dar că el militează în continuare pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării.

Miercuri, UDMR a calificat drept periculoase din punct de vedere al sănătăţii publice şi discriminatorii măsurile anunţate de MAI pentru Paşti în baza protocolului semnat cu Biserica Ortodoxă şi a solicitat prim-ministrului să nu susţină acest demers şi să le anuleze.

Sursa : news.ro

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri