Antena Căutare

RADET, o nouă amânare! Cât vor mai trebui să reziste bucureștenii fără apă caldă și căldură

O nouă amânare de la RADET! Bucureștenii care locuiesc în sectoarele 3 și 6 ale Capitalei, în cartierele Dristor și Militari, vor avea și mai mult de rezistat fără apă caldă și căldură decât se așteptau.

O nouă amânare de la RADET! Bucureștenii care locuiesc în sectoarele 3 și 6 ale Capitalei, în cartierele Dristor și Militari, vor avea și mai mult de rezistat fără apă caldă și căldură decât se așteptau.

Potrivit site-ului RADET, din cauza unor avarii la rețelele primare, nu au apă caldă și căldură 153 de blocuri și 5 imobile din sectorul 3 și 226 de blocuri și 9 imobile din sectorul 6.

Conform RADET, în sectorul 3 punerea în funcțiune a punctului termic este „în pornire”.

Însă, în sectorul 6, punerea în funcțiune a punctului termic este estimată sâmbătă, la ora 6.00. Această estimare vine după mai multe amânări. Penultima estimare a fost pentru astăzi.

„Termenul afișat pentru punerea în funcțiune a punctului termic este estimat. Echipele RADET lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor avariilor!”, arată un mesaj publicat pe site-ul RADET.

Atât în sectorul 3, cât și în sectorul 6 este vorba despre avarii la reţeaua primară, care au determinat oprirea încălzirii, dar şi a furnizării apei calde.

Primăria Capitalei şi-a propus să investească în acest an în alimentarea cu energie termică 63 de milioane de euro şi să reabiliteze doar 31,2 kilometri, în condiţiile în care mai mult de 75% din reţeaua de aproape 4.000 kilometri de conducte are o vechime de peste 40 de ani, se arată într-o analiză Frames realizată pe baza proiectului de buget al Municipalităţii, remis, luni, Agerpres.

Potrivit analizei, 2019 se anunţă încă un an de sacrificiu pentru RADET, „regie aflată în moarte clinică” şi care nici în acest an nu va beneficia de statutul de „prioritate zero” în bugetul Municipalităţii.

„După o iarnă cu avarii în lanţ, cu zeci de mii de bucureşteni rămaşi fără apă caldă şi căldură, Primăria Capitalei îşi propune să investească în acest an în reabilitatea a numai 31,2 kilometri de reţea, în condiţiile în care mai mult de 75% din reţeaua de aproape 4.000 kilometri de conducte are o vechime de peste 40 de ani şi riscă să crape oricând. Datele din proiectul de buget al Muncipalităţii pe 2019 indică suma de 63 de milioane de euro (303,5 milioane lei) la capitolul cheltuieli cu energia termică (RADET), din care 20,4 milioane euro pentru continuarea investiţiilor din anii anteriori şi 43,4 milioane de euro pentru alte investiţii”, se arată în analiza menţionată.

Relevant este faptul că proiectul nu alocă niciun leu pentru investiţii noi în 2019, toate acestea fiind mutate în orizontul 2020-2025. În plus, bugetul nu prevede niciun ban din surse externe (credite, fonduri UE etc.), cu toate că Municipalitatea se laudă, cel puţin pe hârtie, cu proiecte de sute de milioane de euro, potrivit analizei firmei de consultanţă.

Printre investiţiile puţine asumate de Muncipalitate în acest an se află dezvoltarea dispeceratului operativ RADET, unde sunt alocaţi 2,5 milioane lei (credite de angajament) dintr-un necesar de 52,2 milioane de lei (obiectiv asumat încă din anul 2000), modernizarea punctelor termice, unde sunt promişi 5,2 milioane de lei, dintr-un necesar total de 68,5 milioane lei, modernizarea reţelei termice din zona Crângaşi (1,25 milioane lei din necesarul de 52 milioane de lei), modernizarea CET Victoriei, reţeaua termică din zona Aviaţiei şi eficientizarea alimentării cu energie termică a consumatorilor racordaţi la două centrale din zona Bucureştii Noi.

Accident şocant la o trecere de pietoni din comuna Prundu Bârgăului, din Bistriţa-Năsăud!... Riscuri de sănătate pentru elevii și profesorii care au intrat în contact cu eleva moartă de meningită, la liceul Lazăr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x