Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Raed Arafat: A fost malpraxis in cazul fetitei care a murit dupa ce a suferit o entorsa

Raed Arafat a dat verdictul in scandalul copilei care s-a stins, dupa ce a fost plimbata pe la trei spitale. Medicii vinovati cauta sa se scuze, insa Colegiu Medicilor trebuie sa faca lumina si vinovatii sa plateasca pentru viata fetitei. Revoltati de situatie, parintii altor copii au protestat in fata spitalului din Nasaud, care ar fi, spun ei, o fabrica a mortii. Tot acolo a oprit, astazi, si cortegiul care a condus-o pe copila pe ultimul drum.

Fetita care a murti dupa ce a suferit o banala entorsa a fost inmormantata, astazi. Un deznodamant tragic, dupa cinci zile de chinuri, pricinuite de o banala cazatura. Fetita a trecut pe rand pe la spitalul din Nasaud, la Bistrita si inapoi la Nasaud.

Aici, un ortoped din Dej ar fi decis sa acopere rana infectata a piciorului cu ghips. O decizie pe care acum nu o mai recunoaste: “Am consultat-o, atat. M-am uitat la picior, dar nu m-am amestecat”.

Doua zile mai tarziu, Antonia a ajuns in stare grava la Cluj. Pe masa de operatie, a inchis ochii, pentru ultima oara. Scandalul a ajuns si la Ministerului Sanatatii.

„Din analiza care s-a facut vorbim despre un caz de malpraxis si va fi transferat catre Colegiul Medicilor pentru ancheta”, a declarat Raed Arafat.

Vizati sunt toti medicii prin mainile carora a trecut micuta Antonia. Primii sunt cei din Nasaud. Pana sa ii viziteze anchetatorii, in fata spitalului s-au adunat mai multi protestatari.
In spatele usilor inchise ale spitalului din Nasaud, ancheta continua. La fel se intampla si la spitalul judetean din Bistrita, dar si in Cluj. Politia a demarat si ea propria ancheta.

Recomandari