Antena Căutare

Raed Arafat, anunț de ultimă oră: ”Cadrele medicale pot fi detașate către alte spitale și nu au dreptul de a refuza!”

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile, ajungând la 1760 de victime, motiv pentru care autoritățile au decis să ia măsuri drastice, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Raed Arafat, anunț de ultimă oră: ”Cadrele medicale pot fi detașate către alte spitale și nu au dreptul de a refuza!”
Noi măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Raed Arafat a anunțat, duminică seara, ultimul bilanț al infectărilor cu coronavirus. De la bilanțul oferit la ora 13:00, au fost confirmate încă 55 de cazuri noi de infectare. În plus, numărul celor aflați la terapie intensivă a crescut de la 38 la 52 de persoane.

Coronavirus în România. Ministrul Marcel Vela anunță Ordonanța Militară nr. 4: Vom lua măsuri noi. Probabil dintre cele mai dure

”Au fost confirmate 1.815 cazuri, vindecați sunt 206, 770 sunt internați, au decedat 43 de persoane. La terapie intensivă sunt 52 de persoane. Avem 20.074 locuri de carantină și 11.213 sunt ocupate, iar în izolare sunt 162.374 de persoane”, a spus Arafat.

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că personalul medical poate fi detașat către alte unități medicale, în funcție de nevoi, iar aceștia nu au dreptul de a refuza detașarea/delegarea.

Raed Arafat anunță un nou bilanț. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1815. Sunt 43 de morți

”Începând cu data prezentului ordin personalul de specialitate din zona medicală, angajați ai unităților sanitare publice pot fi delegați la alte unități medicale publice. Personalul medical nu poate refuza detașarea sau delegarea. Dacă deplasarea se face în altă localitate decât cea de domiciliu, autoritățile publice au obligația de a asigura cazarea.

Ministerul Sănătății și CNAS vor emite un ordin comun privid plata cadrelor medicale în cazul detașării/delegării.”, a spus Raed Arafat.

Coronavirus în România. Ministrul Marcel Vela anunță Ordonanța Militară nr. 4: Vom lua măsuri noi. Probabil dintre cele ... Bogdan Despescu: Aproximativ 270.000 de persoane au fost verificate, după ce au intrat în România, toţi fiind incluşi în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x