Antena Căutare

Declarații de ultimă oră! Raed Arafat, concluzii după tragedia de la Caracal: „Vom reforma sistemul de urgență 112”

Raed Arafat, a afirmat, miercuri seară, că sistemul de urgență 112 nu este perfect, că acesta trebuie corectat, dar nici nu se poate spune că acesta „este la pământ”. „Sigur vor muri foarte mulţi oameni dacă populaţia pierde încrederea să sune”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, a afirmat, miercuri seară, că sistemul de urgență 112 nu este perfect, că acesta trebuie corectat, dar nici nu se poate spune că acesta „este la pământ”. „Sigur vor muri foarte mulţi oameni dacă populaţia pierde încrederea să sune”, a spus Raed Arafat.

„Doamna prim-ministru a înfiinţat o comisie interministerială care să se ocupe de analiza situaţiei 112 în mod deosebit a localizării, dar nu numai, şi a dispecerizării şi altor aspecte corelate, o comisie care a inclus mai multe instituţii. Pe lângă MAI, a fost STS-ul, Ministerul Comunicaţiilor, Secretariatul General al Guvernului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi ANCOM-ul. La una din şedinţe am invitat şi responsabilii de protecţia datelor. Am avut ocazia să prezint doamnei prim-ministru raportul şi concluziile finale. Raportul va fi făcut public, dar permiteţi-mi să subliniez anumite aspecte. În raport a fost analizată situaţia actuală a Serviciului 112, a dispecerizării şi a problemei localizării, unde ne aflăm acum şi unde trebuie să ajungem. A fost analizată implementarea sistemului AML (Advanced Mobile Location), dar în concluzia noastră, după implementarea acestui sistem, nu trebuie să ne oprim aici pentru că este nevoie şi de alte sisteme complementare care trebuie să fie implementate în viitor”, a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112.

Acesta a anunţat că au fost stabilite 14 măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului 112.

„Au fost stabilite 14 măsuri, la finalul raportului, împărţite pe termene: termen scurt - până în 12 luni, termen mediu, care este între 12 luni şi 36 de luni maxim, şi termen lung, până la 60 de luni. Bineînţeles, termenele stabilite sunt termene maximale. Se poate să se rezolve unele aspecte mai rapid decât termenul maximal stabilit de către noi. Însă, toată comisia a găsit mai corect să punem termen maximal, decât să ajungem să nu rezolvăm unele probleme din anumite motive obiective”, a mai spus Arafat.

Măsurile propuse de Comitetul interministerial, în materialul video de mai sus.

Sursa: Antena 3

Un polițist, filmat în timp ce dezumfla roțile bicicletelor unor tineri, în Iași! Cine și cum va fi pedepsit. „Nu este n... Lovitură pentru educatorii din România! Categoriile care vor primi salarii mai mici! Câți bani vor pierde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x