Antena Căutare

Explicațiile lui Raed Arafat. De ce nu a funcționat RO-ALERT duminică dimineață?

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a răspuns criticilor apărute după cutremurul de duminică dimineță, explicând faptul că sistemul RO-ALERT nu este menit să transmită alerte înainte de cutremur, ci ulterior producerii seismului.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a răspuns criticilor apărute după cutremurul de duminică dimineță, explicând faptul că sistemul RO-ALERT nu este menit să transmită alerte înainte de cutremur, ci ulterior producerii seismului.

„Încă de la început s-a explicat că sistemul RO-ALERT nu este menit să trimită alerte înainte de cutremur, ci ulterior”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Reprezentațnții ISU Bucureşti-Ilfov au anunțat, de asemenea, că sistemul RO-ALERT nu trimite notificări anterior producerii unui cutremur:

„Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri.

sursa: mediafax.ro

Serviciul 112, ASALTAT de solicitări în primele minute după cutremurul de duminica dimineata... ALARMANT! Bucureștiul este pe primul loc în topul orașelor cu RISC SEISMIC din Europa! Suntem la un pas de dezastru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x