Antena Căutare

Raed Arafat, despre Crăciunul și Revelionul din 2021. Vor fi sau nu restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Raed Arafat a vorbit despre modul în care vom putea sărbători Crăciunul și Revelionul din 2021. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat care este viziunea în acest moment.

raed arafat la costum in timpul unei conferinte Galerie
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că deocamdată este prea devreme pentru a se pronunţa în privinţa modului în care vor fi sărbătorile de iarnă şi că în 10-15 decembrie autorităţile vor vedea care este situaţia, menţionând că speranţa este ca oamenii să petreacă "mai aproape de normal". | Hepta

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi sau nu vor fi restricţii de sărbători.

Ce spune Raed Arafat despre modul în care vom sărbători Crăciunul și Revelionul 2021

"Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme", a spus Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Acesta a mai precizat data la care este posibil să se ia o decizie în urma analizei atente a situației epidemiologice din țară.

"Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a transmis şeful DSU, potrivit news.ro.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că deocamdată este prea devreme pentru a se pronunţa în privinţa modului în care vor fi sărbătorile de iarnă şi că în 10-15 decembrie autorităţile vor vedea care este situaţia, menţionând că speranţa este ca oamenii să petreacă "mai aproape de normal".

Citește și: Vaccinul Pfizer-BioNTech, propus de experții FDA pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Discuție pe marginea efectelor

Cum explică Raed Arafat importanța certificatului verde, "unealta de prevenție"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine, referitor la certificatul verde, că acesta este un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii, "chiar dacă pentru unele persoanele efectele acestui certificat nu sunt unele plăcute".

"Sunt două mecanisme de lucru la acest moment, unul este vaccinarea şi intensificarea vaccinării şi doi este certificatul verde. Certificatul verde este o unealtă, un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii şi se face o protecţie a comunităţii chiar dacă pentru unele persoane efectele acestui certificat nu sunt unele plăcute.

Dar, un cuvânt care a fost zis, este totuşi un lucru temporar, asta nu va fi un lucru permanent. Însă, soluţiile temporare care trebuie luate trebuie luate cât mai repede şi implementate cât mai repede ca să prevenim decesele şi să prevenim un nou val major care să ducă la un număr mare de decese”, a declarat Arafat, joi, într-o conferinţă de presă, susţinută împreună cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, potrivit aceleiași surse.

"Unealta de prevenţie este în mâna noastră, vaccinarea este în mâna noastră şi îndemnul la vaccinare avem nevoie să fie rostit de toţi şi explicat”, a transmis şeful DSU.

Citește și: Cine se poate vaccina cu doza trei de Moderna. Doar pentru o anunită categorie de vârstă este recomandat serul a treia oară

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România, 23 noiembrie 2021

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.736 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, potrivit Observator.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru marți, 23 noiembrie, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate şi 239 de decese.

Observator – trei zile de ediții speciale despre România și oamenii care o construiesc! „Hai, România! În fiecare zi!”... (P) Vizită în fabrica Vascar din Vaslui: "Siguranța este foarte importantă pentru noi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x