Rămas bun, Majestate!

UPDATE 21.00: Imagini pline de emoție de la înmormântarea Regelui Mihai. Fostul Principe Nicolae, lacrimi de durere

UPDATE 20.30: Moment emoționant în timpul înmormântării Regelelui Mihai. 400 de preoți au aprins luminările în același timp

UPDATE 20.00: Majestatea Sa, Regele Mihai I, a fost înmormântat la Curtea de Argeş. Bateriile militare au tras 21 de salve de tun în onoarea celui care a fost Regele Mihai I.

UPDATE 16.30: Sute de de oameni așteaptă trenul regal în gara din Pitești

UPDATE 15.00: Cortegiul funerar a ajuns la Gara Regală Băneasa.Trenul Regal a plecat în spre Gara din Curtea de Argeş.

UPDATE 14:10: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a trecut pe la Arcul de Triumf. Cum a reacționat mulțimea.

UPDATE 13.30: Custodele Coroanei Regale, Margareta, nu și-a dezlipit ochii de la sicriul tatălui său, iar lacrimile i-au curs șiroaie, profund îndurerată de pierderea părintelui său.

UPDATE 12.30: Clopotele bisericilor din întreaga țară bat în memoria Regelui Mihai I de România

UPDATE: 12.00. Imagini impresionante cu cortegiul funerar regal. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă

UPDATE 11.15. Sicriul Regelui Mihai este urcat pe un afet de tun

UPDATE. 11.00. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos în exteriorul Palatului Elisabeta.

Conform programului funeraliilor Regelui Mihai, astăzi, după o scurta ceremonie religioasă şi militară în Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

Patriarhia a anunţat că, în cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor mai exista două momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară:

Astăzi, ora 12:30, la începutul slujbei de prohodire (înmormântare) din interiorul Catedralei Patriarhale;

Astăzi, ora 18:30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri