Antena Căutare

Raport: Increderea romanilor in institutiile publice s-a diminuat ingrijorator in 2010

Romanii nu mai au aproape deloc incredere in institutiile publice. Acesta este rezultatul unui raport realizat de Transparency International Romania. Documentul releva o deteriorare dramatica a climatului de integritate publica din Romania, suprapusa unei tentative a Cabinetului de a contracara cu orice pret criza economica, in cel mai scurt timp cu putinta.

"In perioada de referinta a raportului (octombrie 2009 - februarie 2011, n.r.) se constata o deteriorare dramatica a climatului de integritate publica din Romania, marcata de o lipsa de coordonare strategica in privinta masurilor legislative si institutionale. Perioada se suprapune peste cele mai multe dintre reformele menite sa determine asanarea economica si iesirea din criza", se arata in raportul realizat de Transparency International Romania.

CITESTE RAPORTUL NATIONAL ASUPRA CORUPTIEI

Masurile legislative si institutionale luate in Romania in perioada analizata au fost caracterizate de o "puternica inconsecventa", ele fiind mai degraba o consecinta a "acerbei" lupte politice pentru resursele publice, arata acelasi raport.

"Tocmai aceasta inconsecventa a determinat aparitia unor vulnerabilitati esentiale pentru procesul, parca nesfarsit, al luptei impotriva coruptiei si al constructiei integritatii publice din Romania".

"Formalismul si incoerenta" deciziilor guvernamentale, precum si o doza importanta de resemnare aparuta in randul cetatenilor sunt cele doua cauze principale pentru care lupta impotriva coruptiei in Romania poate fi caracterizata drept ineficienta.

Sursa: Antena3

VIDEO! Doi bucuresteni au fost jefuiti de hotii "politisti"... Disponibilizarile din MAI vor avea loc, chiar daca legea a fost respinsa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x