Live acumAsia Express - Drumul elefantului (r)
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Ultimă oră! Raportul privind protestul din 10 august 2018 a fost declasificat! Ce urmează să se întâmple! Anunțul ministrului de Interne

Raportul privind protestul din 10 august 2018 a fost declasificat şi a fost transmis către DIICOT, unde este deschis un dosar penal, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Raportul privind protestul din 10 august 2018 a fost declasificat.

„La nivelul MAI, comisia constituită a lucrat pentru a analiza oportunitatea şi tot ceea ce ţine de procedura legală pentru declasificarea raportului din 10 august, raport cu privire la protestele din 10 auust, clasificat de conducerea MAI. Azi am primit ultimul aviz, solicitat de la toate instituţiile implicate în această derulare.

Azi-dimineaţă a sosit ultimul aviz şi comiia a decis declasificarea raportului. Raportul este declasificat, informarea este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai anunţat că raportul privind protestul din 10 august 2018 declasificat a fost trimis procurorilor.

„Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, după cum bine ştiţi, există un dosar penal. DIICOT a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziţia DIICOT-ului”, a mai spus Marcel Vela.

Astfel, procurorii vor folosi informaţiile din raportul privind protestul din 10 august 2018, iar când ancheta va fi încheiată, acesta va fi făcut public.

După violenţele de la mitingul diasporei din 10 august 2018, aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor. Totodată, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat că au fost agresaţi de demonstranţi. Până în prezent au fost audiaţi peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro