Antena Căutare

Răsturnare de situaţie în Jaful secolului! Hoţii de tablouri susţin că ar fi avut complici olandezi

Jaful secolului are un nou pion-cheie! Hoţii de tablouri ar fi fost ajutaţi de un angajat al muzeului din Rotterdam. El le-ar fi dat pontul românilor şi tot el le-ar fi deschis calea spre operele celebre în toată lumea.

Jaful secolului are un nou pion-cheie! Hoţii de tablouri ar fi fost ajutaţi de un angajat al muzeului din Rotterdam. El le-ar fi dat pontul românilor şi tot el le-ar fi deschis calea spre operele celebre în toată lumea.

Cei trei suspecţi mai au o ipoteză-şoc: tablourile furate de ei ar fi fost, de fapt, falsuri ordinare. O lume întreagă s-a minunat cum de au reuşit trei hoţi mărunţi din România să fure, în numai două minute, şapte tablouri evaluate la 18 milioane de euro. Astăzi, la mai bine de un an de la Jaful Secolului, suspecţii au aruncat bomba.

Un angajat al muzeului Kunsthal le-ar fi dat românilor pontul. Tot olandezul le-ar fi arătat românilor, pas cu pas, cât de uşor pot să fure opere celebre în toată lumea. Muzeul nu avea un sistem de securitate pus la punct. Nici paznici şi nici camere de supraveghere. Singurul lucru care i-a despărţit pe hoţi de pradă a fost o uşă. pe care au deschis-o cu un simplu patent.

Despre complicii din interior şi despre lipsurile din sistemul de securitate, nu prea se vorbeşte în Olanda. În plus, anchetatorii de acolo au lăsat liberi doi pioni-cheie: pe Nataşa Timofei, iubita unuia dintre suspecţi, şi pe Adrian Procop, cel care a scos tablourile din muzeu.

Unde sunt tablourile - rămâne un mister. Preţul lor va fi plătit, în ani de închisoare, de cei trei hoţi români. Doi dintre ei au recunoscut şi îşi vor afla săptămâna viitoare condamnările. Din jaful secolului, niciunul nu s-a ales cu nimic. Iar România s-a ales cu o imagine sumbră, pictată în tuşe groase.

Urmăreşte ediţiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Medicamente retrase din farmacii! Comisia Europeană interzice o serie de pastile pentru micoze... Leacurile minune, păcăleală pentru naivi! Cât de periculoase sunt unele suplimente alimentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x