Reacţia cutremurătoare a Romaniţei Iovan după tragedia aviatică din lacul Siutghiol: "Incompetența și nepăsarea curmă vieți și nasc suferință în sufletele noastre"

În urmă cu aproape un an, o tragedie cumplită îngrozea România, iar pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion îşi pierdeau viaţa din cauza incompetenţei autorităţilor. Pe 15 decembrie, un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, iar lucrurile s-au petrecut aproape la "indigo"...

Romaniţa Iovan

În urmă cu aproape un an, o tragedie cumplită îngrozea România, iar pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion îşi pierdeau viaţa din cauza incompetenţei autorităţilor. Pe 15 decembrie, un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, iar lucrurile s-au petrecut aproape la "indigo"...

Indignată de tot ce s-a întâmplat şi pentru că nimeni nu a învăţat nimic din accidentul petrecut în Munţii Apuseni, Romaniţa Iovan a postat un mesaj sfâşietor pe pagina personală de Facebook:

"Incompetența și nepăsarea curmă vieți și nasc suferință în sufletele noastre! De ce și până când? 20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni, pilotat de unul dintre cei mai buni piloți ai României, Adrian Iovan, cu o echipă de medici la bord, aterizează forțat în munții Apuseni, la o altitudine de 1400 m. În urma impactului cu solul, toții pasagerii erau în viață!

Victimile puteau fi reperate în mai puțin de o oră dacă Ministrul Apărării Naționale ar fi dat ordin ca unul dintre elicopterele Puma să decoleze. Pe 24 noiembrie 2014, un elicopter Puma se prăbușește în județul Sibiu.

În 15 decembrie 2014, un elicopter SMURD amerizează pe lacul Siutghiol, Constanța. Nu a fost noapte, nu a fost munte, nu a fost nici ninsoare. A fost aceeași incapacitate de reacție promptă și coordonată a instituțiilor statului! Nu au înțeles nimic din tragedia aviatică produsă în Apuseni".

Luni după amiaza, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta medicală Gabriela Camelia Harton și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter SMURD, în lacul Siutghiol din județul Constanța. Se întorceau dintr-o misiune aeromedicală, după ce au transportat un pacient la Spitalul Județean Constanța.

CITEŞTE ŞI:

Tragedie fără margini: patru oameni au murit strigând după ajutor! Cine sunt victimele accidentul aviatic de la Constanţa

VIDEO cutremurător: Ultimele momente de viață ale echipajului SMURD! Strigătele de ajutor ale victimelor au fost filmate de la mal

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri