Antena Căutare

Reacția ministrului Sănătății, după ce Apa Nova a declarat că apa bucureștenilor este potabilă: ”Am recomandat, nu am obligat populaţia”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, declarat joi, 31 ianuarie, că nu a obligat populaţia să nu folosească apă de la robinet, subliniind că nu a spus nicio clipă că apa nu ar fi potabilă.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, declarat joi, 31 ianuarie, că nu a obligat populaţia să nu folosească apă de la robinet, subliniind că nu a spus nicio clipă că apa nu ar fi potabilă.

Ministerul Sănătății a făcut, miercuri seară, bucureștenilor recomandarea să nu folosească apa care miroase puternic a clor, prepararea hranei sau igiena personală, după ce analizele de laborator au arătat că s-a folosit clor peste limita legală la tratarea apei în urma unei poluări cu amoniu produse pe râul Argeş.

Mai mult, Sorina Pintea susține că a cerut Apa Nova să anunțe că apa conține clor peste limitele legale, lucru care nu s-a întâmplat.

„Am recomandat, nu am obligat populaţia să nu folosească apa de la robinet nici pentru igiena personală, nici pentru consum, dar am recomandat şi am considerat necesar că fiecare trebuie să ia o decizie cunoscând faptele. Pentru testarea pentru metale grele şi microorganisme durează un anumit timp, de aceea am spus şi acest lucru, că aşteptăm şi aceste rezultate de laborator pentru a le comunica populaţiei. Nu am spus nicio clipă că apa nu este potabilă. Între apă cu un nivel de clor ridicat şi apă potabilă există o diferenţă. De altfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) în cursul dimineţii a prelevat probe pentru a testa clorul în sectorul 3, acolo nu au fost probleme”, a declarat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea mai spune că „Ministerul Sănătății a procedat corect anunțând toți factorii, inclusiv populația. Am anunțat compania Apa Nova, dar și populația trebuia anunțată”.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Mihai Savin, prezent la ședința Consiliului General Al Municipiului Bucureşti (CGMB) de astăzi, a spus că apa furnizată de companie este potabilă și nu reprezintă un pericol pentru sănătate, pentru că majorarea cantității de clor s-a făcut în limitele legii.

De curiozitate. Ce salarii au în 2019 medicii de familie din România. Câștigă într-o zi, cât alții într-o lună... Nuntă în tenis! Rafael Nadal se însoară! Cine va fi soția lui și când se însoară tenismenul?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x