Antena Căutare

Alege sa nu suferi! Reconstructia mamara, pe masa deputatilor. Protezele ar putea fi decontate de stat

Femeile cu cancer la san, mutilate de mastectomie, pot spera la reconstructie mamara pe banii statului. Campania Observator "Alege sa nu suferi" i-a sensibilizat pe deputatii care sunt hotarati sa modifice legea. O lege care face imposibila decontarea protezelor din silicon. Daca propunerea va deveni realitate, prima operatie ar putea fi facuta la inceputul anului viitor.

In 2012, Romania a recunoscut, in fata Europei, ca diagnosticheaza cu cancer la san 25 de femei in fiecare zi. In timp ce in vest decesele scad, noi raportam tot mai multe.

Dintre miile de femei mutilate de bisturiu ca sa scape de boala, doar cateva zeci apeleaza la reconstructia mamara.

Totul e pe cale sa se schimbe. Odata cu Campania "Alege sa nu suferi", parlamentarii vor sa schimbe legea care impiedica decontarea protezelor mamare.

Primul pas, operatiile de reconstructie nu vor mai fi considerate interventii estetice.

Daca initiativa legislativa va trece de Camera Deputatilor, primele interventii chirurgicale cu proteze decontate de stat se vor putea face la inceputul anului viitor.

Inca o saptamana fara alcool la volan! Guvernul a amanat aprobarea noului cod rutier... Vremea cu Flavia Mihasan: "Vom avea soare in aproape toata tara"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x