Live acum
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Record absolut! CFR a adunat şase ani de întârzieri într-un singur an! Vestea bună este că în curând aţi putea cere despăgubiri dacă trenul întârzie!

În ţara în care trenurile CFR întârzie şase ani într-unul singur, pasagerii ar putea fi în sfârşit despăgubiţi! Un regulament european va obliga compania să le dea banii pe bilete înapoi, dar şi mâncare şi cazare, în cazul întârzierilor mai mari.

În ţara în care trenurile CFR întârzie şase ani într-unul singur, pasagerii ar putea fi în sfârşit despăgubiţi! Un regulament european va obliga compania să le dea banii pe bilete înapoi, dar şi mâncare şi cazare, în cazul întârzierilor mai mari. Asta înseamnă cheltuieli de jumătate de un milion de lei, pe care însă CFR vrea să le evite, aşa că a cerut deja o nouă amânare.

Pasagerii CFR, când cer despăgubiri, se lovesc de refuzuri categorice.. Nimeni nu-i despăgubeşte când trenurile întârzie, iar asta se întâmplă zilnic.

Anul trecut, călătorii au pierdut peste 3,2 milioane de minute în trenurile CFR. Adică şase ani de întârzieri a adunat compania într-un singur an. Şi zero despăgubiri.

Dacă trenul soseşte la destinaţie cu întârziere din cauza transportatorului, pasagerii ar putea fi despăgubiţi cu: un sfert din valoarea biletului dacă întârizierea ajunge până la două ore sau jumătate din valoarea tichetului dacă garnitura a depăşit mai mult de două ore.

În plus, pentru orele de aşteptare pierdute, oamenii ar trebui să primească mâncare şi băuturi răcoritoare. În cazul unei întârzieri mai mari de 12 ore, compania feroviară e obligată să le plătească pasagerilor cazarea şi transportul între gară și hotel.

CITEȘTE ȘI: CFR anunță oficial! De la 1 noiembrie se vor scoate trenuri! Află ruta pe care se vor anula călătorii

Aceste măsuri se aplică deja de 12 ani în unele state europene. România a cerut deja două amânari a câte cinci ani pentru a le pune în aplicare.

Dacă minutele pierdute s-ar echivala în despăgubiri pentru călători, CFR ar trebui să scoată din buget peste jumătate de milion de lei. Cum bani nu sunt, oficialii de la Ministerul Transporturilor au anunţat că au cerut deja o nouă amânare.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro