Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare! Primăria Capitalei acordă vouchere de 2.000 de lei femeilor însărcinate

Primarul Capitalei Gabriela Firea remarcă, într-o postare pe Facebook, că a fost înregistrat un număr mare de femei însărcinate în Capitală.

”Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare! În lunile iunie şi iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină. Suntem alături de viitoarele mămici din Bucureşti pe care doresc să le asigur că programul 'Voucher Materna', lansat la iniţiativă mea în anul 2018, continuă!”, scrie Firea pe Facebook.

Ea consideră că este un program esenţial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru că acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de Primărie, îşi pot cumpărăamedicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esenţiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile că preţ.

” Este un program care s-a bucurat de un succes enorm : până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro! Lunile iunie şi iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului-aproape 2500 de dosare în fiecare lună de vară”, remarcă Gabriela Firea, postând şi o imagine cu unul dintre jocurile de cuvinte care conţin numele său de familie, declinate din sloganul său de campanie, ”Forţa e în Firea oamenilor!”.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri