Antena Căutare

Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, are interdictie de a parasi tara

Rectorul UMF Iasi Vasile Astarastoae, cercetat de DNA in dosarul privind trucarea licitatiei pentru platforma de e-learning a universitatii, are interdictia de a parasi tara 30 de zile, a informat, vineri, DNA, dupa ce Astarastoae a fost audiat de procurori, fiindu-i aduse la cunostinta acuzatiile.


Conform comunicatului, Astarastoae este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, conflict de interese si aderare la un grup infractional organizat.

In perioada 2009 - 2011, la UMF Iasi era in derulare proiectul finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si intitulat "Platforma de e-learning la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi".

In acest context, Vasile Astarastoae, in calitate de rector al UMF Iasi si manager de proiect, impreuna cu Daniela Drugus si Ioan-Adrian Ciureanu, cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la achizitiile publice, au dispus atribuirea ilegala a contractului de achizitie publica catre SC Maguay Impex SRL Bucuresti, firma lui Corvin Gabriel Pughin.



Dosarul Rompetrol: Doua din infractiunile de care este acuzat Dinu Patriciu, prescrise... Primarul din Oltenita i-a vandut sotiei o strada din localitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x