Antena Căutare

Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, audiat de procurorii DNA

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi, Vasile Astarastoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica in ce fel a obtinut compania Maguay licitatia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.


In timp ce profesorul Astarastoae a afirmat ca nu stie pentru ce a fost chemat la DNA, dar ca a venit sa discute despre acuzatiile care i se aduc, profesorul Dragos Pieptu le-a spus jurnalistilor ca nu au niciun drept sa scrie despre evenimentul in care este anchetat intrucat nu au facut promovare proiectului.

Dupa trei ore de audieri, Astarastoae a declarat presei ca nu i s-au adus la cunostinta acuzatiile.

Duminica trecuta, intr-o conferinta de presa, el spunea ca este cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz in serviciu, tentativa la fals si conflict de interese.

Numele profesorului Vasile Astarastoae apare intr-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind trucarea unei licitatii pentru eLearning cu fonduri europene in valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

In acelasi dosar in care Astarastoae e cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz in serviciu, tentativa la fals si conflict de interese este anchetata si fiica sa, Daniela, economist de profesie, dar si alte 19 persoane, printre care prorectorul Dragos Pieptu, angajati din cadrul Ministerului Comunicatiilor si reprezentanti a trei firme.

sursa: Hotnews

foto: IasiPlus

Oprescu a convocat comandamentul de iarna... Director al ANAF, acuzat de spalare de bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x