Antena Căutare

Redeschiderea școlilor după 15 mai, un scenariu „aproape imposibil” pentru Gabriela Firea: „Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”

Primarul Gabriela Firea contestă cu vehemenț posibilitatea redeschiderii școlilor și grădinițelor după data de 15 mai.

Redeschiderea școlilor după 15 mai, un scenariu „aproape imposibil” pentru Gabriela Firea

„Copii cu masca de protectie la scoala mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerabdatori, alearga, se misca...e normal! De aceea sunt copii!

Am spus si ieri, si aseara, la TV, ca nu vad ca pe o solutie buna redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai. Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Redeschiderea școlilor după 15 mai, „o nenorocire”

Primarul Capitalei a descris imaginea elevilor cu măști de protecție în sălile de clasă ca „dureroasă”. Mai mult, Firea a spus că, prin natura lor, cei mici nu vor putea respecta măsurile sanitare, transmițând „coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor”.

Citește și:

„Copii cu masca de protectie la scoala mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerabdatori, alearga, se misca...e normal! De aceea sunt copii!

Am spus si ieri, si aseara, la TV, ca nu vad ca pe o solutie buna redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai. Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv!

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele masurile sanitare si de distantare sociala. Se vor contamina, vor face forme usoare (Slava Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice si parintilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de imbolnaviri!”, a adăugat Gabriela Firea.

Citește și:

Va fi anul școlar 2019-2020 înghețat? Premierul Ludovic Orban, declarații noi despre soarta elevilor: „Nu riscăm”

Se pot găsi soluții pentru încheierea anului șclar

Gabriela Firea consieră că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale.

„Una este ca un copil sa poarte o ora-doua masca de protectie, supravegheat de parinti, pentru a se putea deplasa in siguranta si este cu totul diferit sa fie nevoit sa o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri.

Statistica noastra relativ sub control, pentru ca se testeaza infim, va fi data peste cap. Atunci sa vedem cum va fi gestionata o criza majora! Sa protejam in continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!

Se pot gasi solutii pentru incheierea anului scolar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atatia profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!”

Gabrielea Firea cere un plan pentru relansarea economiei

Primarul Capitalei conchide şi spune că e nevoie „urgent” de un plan serios pentru relansarea treptată a economiei.

„Concluzionand : sub nicio forma nu as fi de acord cu reinceperea cursurilor!

Am fost prima care a cerut inchiderea scolilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Si ce-am mai fost certata si pusa la zid in public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea scolilor pe 15 mai.

Dar, cu toata taria, cred ca ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptata a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei incetinite. Aici sa ne concentram mai bine si sa privim cu respect spre tarile civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici.”

Anunțul zilei! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor după 15 mai. Ludovic Orban a făcut declarații... Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x