Regele Mihai a murit, iar așteptarea Sa a luat sfârșit: "Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptarea ca Europa să-şi vină în fire!”

Acum 11 ani, într-una din vizitele sale în România, după ce în trecut i s-a interzis să își vadă țara, Regele Mihai a rostit o prelegere impresionantă. Discursul a fost rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, regim care a dus la înlăturarea Majestăţii Sale şi la instaurarea a 42 de ani de dictatură  pentru România.

Acum 11 ani, într-una din vizitele sale în România, după ce în trecut i s-a interzis să își vadă țara, Regele Mihai a rostit o prelegere impresionantă. Discursul a fost rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, regim care a dus la înlăturarea Majestăţii Sale şi la instaurarea a 42 de ani de dictatură pentru România.

"Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptarea ca Europa să-şi vină în fire, aşteptare ca România să se reîntoarcă la ea însăşi.

Răbdarea poate fi uneori o armă împotriva destinului istoric. Aşteptarea şi credinţa, iubirea şi simţul datoriei! Familia mea şi cu mine am muncit mult - pentru o Românie democratică, prosperă, liberă şi demnă!

Nu vom înceta să facem acest lucru până la sfârşitul zilelor noastre, convinşi fiind că instituţia Casei Regale este parte a identității noastre statale şi naţionale!

Comunismul s-a născut în România în acelaşi an cu mine, în 1921.

Faptul că dumneavoastră îl condamnați astăzi mă face să cred că i-am supravieţuit! Aşa să ne ajute Dumnezeu!".

Ultimele știri