Antena Căutare

Regele Mihai a murit, iar așteptarea Sa a luat sfârșit: "Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptarea ca Europa să-şi vină în fire!”

Acum 11 ani, într-una din vizitele sale în România, după ce în trecut i s-a interzis să își vadă țara, Regele Mihai a rostit o prelegere impresionantă. Discursul a fost rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, regim care a dus la înlăturarea Majestăţii Sale şi la instaurarea a 42 de ani de dictatură  pentru România.

Acum 11 ani, într-una din vizitele sale în România, după ce în trecut i s-a interzis să își vadă țara, Regele Mihai a rostit o prelegere impresionantă. Discursul a fost rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, regim care a dus la înlăturarea Majestăţii Sale şi la instaurarea a 42 de ani de dictatură pentru România.

"Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptarea ca Europa să-şi vină în fire, aşteptare ca România să se reîntoarcă la ea însăşi.

Răbdarea poate fi uneori o armă împotriva destinului istoric. Aşteptarea şi credinţa, iubirea şi simţul datoriei! Familia mea şi cu mine am muncit mult - pentru o Românie democratică, prosperă, liberă şi demnă!

Nu vom înceta să facem acest lucru până la sfârşitul zilelor noastre, convinşi fiind că instituţia Casei Regale este parte a identității noastre statale şi naţionale!

Comunismul s-a născut în România în acelaşi an cu mine, în 1921.

Faptul că dumneavoastră îl condamnați astăzi mă face să cred că i-am supravieţuit! Aşa să ne ajute Dumnezeu!".

Imaginile impresionante ale întoarcerii Regelui Mihai în România. Un milion de oameni în stradă pentru Majestatea Sa în ... Regele Mihai a murit. Întrebarea care e pe buzele tuturor românilor: va participa sau nu fostul Principe Nicolae la fune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x