Antena Căutare

Regina Ana și Regele Mihai împliniseră 68 de ani de căsătorie în luna iunie: "Am mers împreună la cinematograf. El nu știa cum se stă la coadă, cum se plătește taxiul!"

Majestatea sa Regina Ana a României a trecut în nefiinţă, scrie pe contul său de Facebook, Ioan Luca Vlad, un apropiat al Casei Regale. Regina Ana avea 92 de ani.

Majestatea sa Regina Ana a României a trecut în nefiinţă, scrie pe contul său de Facebook, Ioan Luca Vlad, un apropiat al Casei Regale. Regina Ana avea 92 de ani.

Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana sărbătoriseră, pe 10 iunie, 68 de ani de căsătorie.

Într-un interviu acordat postului de televiziune public, Regina a povestit cum a fost invitată de Regele Mihai la film: „Am mers la cinema împreună, pentru că regele nu ştia cum se stă la coadă la un cinematograf, cum se plăteşte... Da! Atunci fratele meu Michel şi cu mine l-am învăţat cum se trăieşte simplu, nu într-un palat. Aşa a aflat cum se stă la coadă, cum se plăteşte la un magazin, cum se cumpără bilete la cinema. Era amuzant. Nu ştia nici cum se plăteşte taxiul".

Regele şi Regina s-au căsătorit la Atena, în ziua de 10 iunie 1948, la invitaţia Regelui Pavlos al elenilor, care a fost gazda generoasă a evenimentului.

La 10 iunie 1998, în Franţa, înconjuraţi de familie şi de prieteni, Majestăţile Lor au sărbătorit Nunta de Aur, invitaţi de autorităţile Departamentului Vendée.

La 10 iunie 2008, la Bucureşti şi la Castelul Peleş, a fost sărbătorită Nunta de Diamant, la 60 de ani de la căsătorie. A fost atunci primul jubileu regal desfăşurat în ţară, cu zeci de invitaţi din străinătate, omagiat de mii de români şi privit la televizor de sute de mii de concetăţeni, informează Casa Regală.

La 10 iunie 2013, Majestăţile Lor au celebrat, într-un cadru privat, Nunta de Safir, adică 65 de ani de căsătorie. Regele şi Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Doliu în Familia Regală! Regina Ana s-a stins din viață, la vârsta de 92 de ani! Vestea a îndurerat întreaga Românie... A fost vânzătoare, voluntar în armata franceză și apoi a devenit Regină! Povestea Anei de Bourbon-Parma, soția regelui M...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x