Live acumSacrificiul (r)
Prime Time 20:00Antitalent

Regina-mamă Elena, înmormântată la Curtea de Argeș. Program funeralii și ce trebuie să știi

Regina-mamă Elena va fi înmormântată astăzi la Curtea de Argeș. Acum, toți regii și toate reginele României sunt împreună

regina elena inmormantare

Regina-mamă Elena va fi înmormântată astăzi la Curtea de Argeș. Acum, toți regii și toate reginele României sunt împreună

Este pentru prima dată în istoria țării când toți regii și toate reginele României sunt împreună, la Curtea de Argeș.

Vineri, Regina Elena, mama regelui Mihai I, s-a întors acasă după 71 de ani de la exil. Osemintele Reginei-Mamă au fost aduse de la Geneva cu avionul militar „Spartan”, aparținând Forțelor Aeriene Române. De la aeroport, Cortegiul Funerar a plecat la Palatul Elisabeta, apoi spre Curtea de Argeș.

Astăzi, Regina-mamă, care s-a stins din viață la Lausanne, 29 noiembrie 1982, va fi reînhumată la Curtea de Argeș, alături de fiul ei, Regele Mihai I.

Program funeralii regina Elena

Sâmbătă, la ora 12, va fi oficiată slujba de înmormântare de către ÎPS Mitropolitul Nifon, ÎPS Mitropolitul Iosif, ÎPS Mitropolitul Varsanufie, ÎPS Mitropolitul Calinic în Catedrala istorică de la Curtea de Argeș.

Potrivit, digi 24.ro, publicul va avea acces în parcul Catedralei.

La ora 12:40, sicriul Reginei-mamă Elena va fi purtat pe umeri de opt militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul pentru a fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș. Vor fi trase 21 de focuri de armă, urmând ca ceremonia de reînhumare să aibă loc la ora 13:00.

Publicul va avea acces pe platforma din fața Noii Catedrale.

Cei care vor să aducă un omagiu față de Regina Elena pot să aprindă lumânări și să depună flori în fața noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale din Curtea de Argeș.

Citește și:

Moment istoric pentru români! Marea dorință a Regelui Mihai se împlinește! Osemintele Reginei-Mamă Elena vor fi aduse în ţară, din Elveţia