Antena Căutare

Regizoarea Cătălina Buzoianu a murit la vârsta de 81 de ani! Oana Pellea, mesaj sfâșietor: ”A apus Steaua unui om!”

Regizoarea Cătălina Buzoianu a murit la vârsta de 81 de ani, au anunţat foşti studenţi şi colegi pe Facebook.

"A apus Steaua unui om şi a unui regizor care a făcut Istorie în Teatrul Românesc! Dumnezeu să o odihnească pe Cătălina Buzoianu! Condoleanţe, Velica ! Condoleanţe, Ştefan Iordănescu! Condoleanţe familiei!", a scris actriţa Oana Pellea pe Facebook.

"Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească pe doamna Cătălina Buzoianu! Multe dureri zilele astea...", a scris actorul Cosmin Şofron.

Vlad Massaci: "A murit Cătălina Buzoianu. Am avut norocul să-i fiu student. Mulţumesc pentru tot, doamna Buzoianu".

"Mulţumim, doamna Cătălina Buzoianu" Drum lin printre stele", este mesajul de pe pagina Amintiri despre Teatrul Românesc.

Cătălina Buzoianu a fcut parte dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România. Şi-a dedicat viaţa scenei şi învăţământului teatral, din 1975 fiind profesoară la catedra de regie teatru, iar din 1990 - decan al secţiei de teatru din cadrul UNATC Bucureşti.

Căsătorită cu actorul Papil Panduru, are doi copii - Ştefan Iordănescu (dintr-o căsătorie anterioară) regizor de teatru şi fost director de teatru (la Naţionalul din Timişoara şi la Teatrul Bulandra din Bucureşti), şi pe Velica Panduru, scenograf de carieră.

Cătălina Buzoianu a montat peste o sută de piese în ţară şi în străinătate, activitatea sa artistică fiind recompensată cu numeroase premii româneşti şi internaţionale.

Sursa : news.ro

Cum a reușit Gheorghe Dincă să incinereze trupul neînsuflețit al Alexandrei! Bărbatul ar fi amesteca vaselină cu carbid ... Dolj: Un pescar de 58 de ani s-a înecat în râul Jiu! Medicii n-au mai putut face nimic pentru el...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x