Reguli de respectat pentru a face cumpărături în siguranță pentru Paște

Cu câteva zile înainte de Paștele ortodox, românii se pregătesc pentru mesele de sărbătoare. Este important însă ca regulile distanțării sociale să fie respectate și în această perioadă.

Reguli cumparaturi

Grupul de Comunicare Strategică a întocmit un set de reguli și recomandări special pentru aceste zile.

Zilele premergătoare cumpărăturilor de Paști sunt, de obicei, foarte aglomerate în piețe și supermarketuri.

Anul acesta este însă esențial să evităm, pe cât posibil, să ajungem în locuri aglomerate, în care este greu de respectat distanțarea socială. În primul rând, trebuie să evităm intervalul dedicat vârstnicilor, să mergem singuri la magazin, iar dacă vedem că totuși e aglomerat, să revenim mai târziu.

Vizitele la rude strict interzise! Raed Arafat îi avertizează pe români: "Dacă mergem în vizită, riscăm ca la Paștele viitor să avem pomeni, nu sărbători"

Odată ajunși la magazin sau la piață, neapărat cu listă, pentru a limita timpul petrecut în afara casei, e recomandat să avem și echipament de protecție individual: mască și mănuși. În timp ce vă faceți cumpărăturile, păstrați distanța, un metru și jumătate, doi, între dvs și ceilalți clienți.

Întotdeauna respectați indicațiile angajaților, care au obligația de a introduce reguli de distanțare socială, astfel încât să se asigure că magazinele și piețele nu se aglomerează necontrolat. Așadar, e important să avem răbdare când mergem să facem cumpărăturile pentru masa de sărbătoare.

Încercați, pe cât posibil, să plătiți cumpărăturile cu cardul. Banii sunt obiecte care trec prin multe mâini, așa că potențialul de contaminare este destul de ridicat.

Odată ajunși acasă, în primul rând vă spălați pe mâini. Apoi, este recomandat să dezinfectați ambalajele produselor cumpărate și să spălați fructele și legumele înainte de a le depozita.

Care este soluția optimă: tratament sau vaccin împotriva COVID-19? Exlicația lui Raed Arafat: "Crește imunitatea și limitează răspândirea"​

Dacă aveți posibilitatea să ajutați apropiați sau vecini care sunt în grupa de risc, faceți-o, iar atunci când mergeți la cumpărături, întrebați-i dacă au nevoie de ceva.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri