Antena Căutare

Anunț important pentru viitorii șoferi. Reguli noi la obținerea permiselor de conducere în 2020

Autoritățile române anunță simplificarea regulilor la obținerea permiselor de conducere în 2020. Se dorește crearea premiselor pentru furnizarea unor servicii online, astfel încât să fie eliminate documentele fizice și prezența la ghișee a cetățenilor.

Potrivit şefului Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Florin Catană, urmează să fie eliminată o serie de documente cerute pentru diferite operaţiuni, cum ar fi fişa de înmatriculare, dar şi crearea premiselor pentru furnizarea unor servicii exclusiv online, astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea cetăţenilor la serviciile publice comunitare, putând fi accesate de la domiciliu prin utilizarea internetului.

Înmatricularea unui autovehicul sau obținerea permisului de conducere, simplificate

Catană a precizat că toate aceste schimbări se vor face printr-un ordin de ministru, ordin despre care a pomenit și Ministrul de Interne, Marcel Vela, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la sediul MAI.

Citește și:

Au crescut tarifele pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare! La cât au ajuns prețurile

Marcel Vela a explicat că toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

"Astăzi (vineri - n.r.), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători - Dacia, Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul", a anunţat Marcel Vela, la sediul MAI

Descentralizare a serviciilor de obţine a permiselor de conducere şi înmatriculare

Marcel Vela a vorbit și despre simplificarea procedurilor de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare, mai ales dacă cetățenii sunt puși în situația de a se deplasa pe distanțe mari pentru a putea obține actele necesare.

„O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţine a permiselor de conducere şi înmatriculare – unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani”, a conchis Vela.

2.000 de persoane, la Terapie Intensivă, în octombrie, în România. Avertismentul sumbru al unui expert: ”Va fi măcel!”... Val de scumpiri! Pe ce alimente au dat românii mai mulți bani în luna iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x